Naujovė - vaikodiena.lt vertina ir visas Lietuvos mokyklas

Naujovė - vaikodiena.lt vertina ir visas Lietuvos mokyklas

08. Jun 2015, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Nuotraukoje viršuje- Tauragės r. Batakių vidurinė mokykla

Neseniai "Verslios mamos" rubrikoje pristatėme šaunias mamas Rasą ir Kristiną, kurios sukūrė ikimokyklines įstaigas, žaidimų kambarius vertinantį tinklalapį www.vaikodiena.lt. Dabar jos pristatė naujovę - svetainėje naujosios informacijos ir vertinimus ras ir mokyklinukų tėveliai!

20150608095347-55902.jpg
Gruzdžių gimnazija

- Pradėjote vertinti tik darželius, žaidimų kambarius, aikšteles, o dabar ir mokyklas - kodėl nusprendėte įvertinti ir jas?

Pačioje pradžioje, kai tik dėliojome mintis, kas turėtų būti įtraukta į mūsų projektą, galvojome tik apie ikimokyklinį vaikučių ugdymą. Pagrindas buvo vaikų darželiai bei visos  kitos paslaugos, teikiamos ikimokyklinukams. Aišku, buvo mintis ir apie mokyklas, tačiau tai nukėlėme į tolimesnius planus. Pristačius projektą į viešumą, sulaukėme klausimų - o kur mokyklos, kada jos bus mūsų tinklalapyje?
Ne tik draugai bei pažįstami, bet ir daugelis tėvelių prašė nieko nelaukti ir paskelbti visas Lietuvos mokyklas. Būtent dėl to šiuo metu esame vienintelis tinklalapis, suteikiantis galimybę komentuoti bei vertinti visas Lietuvos mokyklas.

Kiek mokyklų suvesta sistemoje?

Naujausiais duomenimis, mūsų sistemoje yra įvesta 1629 mokyklos. Šis skaičius gali dar didėti, nes yra privačių mokyklų, kurios planuoja pradėti veiklą nuo rugsėjo mėnesio. Sąrašas bus nuolat atnaujinamas bei tikslinamas. Jo kaitą įtakoja vis dar nenusistovėjusi Lietuvos švietimo sistema.

Pagal ką jos skirstomos?

Mūsų tinklalapyje mokyklos skirstomos taip:
  • Pradinė – nuo 1 iki 4 klasės;
  • Progimnazija - nuo 1 iki 8 klasės;
  • Pagrindinė – nuo 1 iki 10 klasės;
  • Vidurinė – nuo 1 iki 12 klasės;
  • Gimnazija – nuo 1 iki 12 klasės.
  • Specializuotos – meno, muzikos, sporto ir kitos mokyklos.
  • Privačios
  • Lituanistinės mokyklos

Pagal ką jos vertinamos? 

Mokyklas vertina ir komentuoja patys mokiniai arba jų tėveliai. Pagrindinis vertinimo kriteris - asmeninė vartotojo patirtis.

Kada bus galima jau daryti išvadas?

Kadangi mokyklų projektas www.vaikodiena.lt portale yra dar jaunas, tikimės, metus laiko sukaupsime didžiulę patirtį bei atsiliepimų ir vertinimų duomenų bazę. Tuomet ir žadame pristatyti apžvalgas, išrinkti labiausiai ir geriausiai vertinamas bei komentuojamas  mokyklas.

Džiaugiamės, kad nors ir mokslo metų pabaiga, tačiau moksleiviai bei jų tėvai labai aktyvūs ir skuba pasidalinti nuomone apie savo mokyklą bei joje dirbančius pedagogus. 

Taip pat labai smagu, kad didžiausia vertinimų dalis yra teigiami, tėvai džiaugiasi geru pedagogų darbu. Dėkoja vadovams už puikiai organizuojamą mokyklų nepamokinę veiklą, 

vertina mokyklos aplinką, maitinimo kokybę mokyklose, organizuojamų būrelių, renginių bei išvykų naudą. Kiti pataria, ką reikėtų patobulinti ar pakeisti.

Mūsų tinklalapio vertinimų sistema leidžia vartotojui, tėveliui ar mamai, perduoti žinią mokymo įstaigai, kurioje lankosi jų vaikai. Manau, kad įstaigos vadovui kiekviena nuomonė ar įvertinimas yra labai svarbūs. Teigiama žinia visad maloniai nuteikia bei duoda suprasti, kad einama teisinga linkme. Kritika ar pastebėjimas priverčia pasitempti ir surasti bendrą sprendimą abiems pusėms.

20150608095414-88428.jpg

Vilniaus miesto sporto centras

Vietos yra ne tik vertinimams, bet ir renginiams - kokie renginiai bus skelbiami?

Visos valstybinės įstaigos, mokyklos, darželiai turi galimybę skelbti įvairius organizuojamus renginius, konkursus, kviesti aktyviai juose dalyvauti vaikučius bei tėvelius. Taip pat galima talpinti jau įvykusius renginius, publikuoti nuotraukas, pasidžiaugti pasiektais laimėjimais. 
Kadangi mūsų projekto tikslas -  didinti mokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo informacijos prieinamumą, mokslo metų pradžioje planuojame organizuoti įvairius konkursus darželiams ir mokykloms.  Šiuo metu vyksta derybos su partneriais bei rėmėjais dėl prizinio fondo. Bendradarbiaujame su knygų leidyklomis ir paslaugų teikėjais, kurie taip pat siekia prisidėti prie vaikų lavinimo bei edukacinės veiklos.

Lauksime pirmųjų rezultatų!

20150608095511-98673.jpg