Naujas projektas: "Kaip mes kuriame vaikų darželį"

Naujas projektas: "Kaip mes kuriame vaikų darželį"

18. Nov 2013, 15:29 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

To dar "Mamyčių klube" nebuvo! Šiandien startuoja nauja rubrika, kurioje iš pirmų lūpų išgirsime visą tiesą apie tai, kaip įkurti savo vaikų darželį. Gabija ir Domas Senovaičiai su Mariumi ir Erika Nemaniais nusprendė savo vaikams ir ne tik įkurti tobulą darželį. Ir ilgai diskutavę ėmėsi darbų! Būtent kaip jiems sekasi tai daryti, su kokiais sunkumais susiduria, ko reikia darželiui, kokias klaidas padarė ir kaip jas ištaisė - mes ir galėsime skaityti. 

Projekto tikslas - vaikų darželis

Veiksmo vieta - Vilnius

Tekstų autoriai - Gabija ir Erika

Projekto ataskaitos - du kartus per savaitę "Mamyčių klube" 

Projekto trukmė - tol, kol darželis pradės veikti visu pajėgumu.

Startuojam!

Šiandien pirmasis šeimų tekstas - PRISISTATYMAS

20131118152820-58144.jpg

Senovaičių šeima: Gabija ir Domas su mažyle Vytaute

Mūsų kelias iki darželio paprastas. Kažkaip, ką tik gimus Vytei aš sugalvojau, kad reikia steigti darželį. Iš pradžių tai tebuvo noras savo vaikui suteikti abstraktų geriausią variantą, kadangi nieko nežinojau apie darželius. Net nežinojau tvarkos einant į valstybinį, nežinojau, kokie jie būna. Bet nuo tos akimirkos pusiau juokais, pusiau rimtai visiems pradėjau sakyti, kad steigsiu darželį.

Kadangi ta mintis manęs niekada nebepaliko, tai ilgainiui pastebėjau, kad viskas, kas susiję su darželiais, mane kažkaip ypač traukia, viską atrodo aš lyg atsitiktinai sužinau, pastebiu. Informacija prie manęs kaip prie magneto lipo. Taigi sužinojau daug dalykų: išsigrynino kuo skiriasi valstybiniai darželiai nuo privačių. Jau galėjau susiformuluoti kokie vienų ir kitų pliusai ir minusai. Jų daug, aš neišsiplėsiu šiame prisistatyme, bet tuo pačiu ėmė ryškėti ir ko aš noriu iš darželio, ko tikiuosi savo vaikui. Taigi buvau šiuose naujų atradimų vandenyse, kai eilinį kartą užsiminus apie tai, kad noriu steigti darželį, mūsų nuostabi draugė Erika, su kuria atradome draugystę jau nėštumo metu, kartu susilaukėme mažylių, kartu juos auginome, sako, noriu būti partnerė!!!

Ooo!!! Tada ir prasidėjo!!!

Nemanių šeima: Marius ir Erika ir mažasis Jokūbėlis

Pirmą kartą apie darželio steigimą išgirdau iš Gabijos. Tiesą sakant, iš pradžių tai atrodė tik graži svajonė, gražūs pasvarstymai. Vaikščiodavom žiemą po kiemą 3 valandas ir šnekėdavom, kaip smagu būtų įkurti darželį, su kokiais žaislais vaikai ten žaistų, kaip ten jauku ir gera būtų. Ir taip kalbėjom, kalbėjom, svarstėm, dėliojom mintis, kol vieną dieną tie visi pasikalbėjimai pradėjo atrodyti labai realūs. Pirmiausia, ką padariau, tai nuvažiavau į biblioteką ir prisirinkau knygų apie vaikų ugdymą, Valdorfo metodiką, krizių valdymą ir kūrybinių grupių kūrimą. Tada dar pasikalbėjau su vyru, aptarėm ateities planus, mano sugebėjimus, mūsų finansinę padėtį. Juk vyras galėjo aiškiau ir žemiškiau matyti situaciją, nei aš padebesiais įsisvajojusi apie vaikų darželį.

Paskambinau Gabijai po kelių vakarų knygų skaitymo ir sakau, noriu, darom, jungiuosi prie tavo idėjos. Tada ir prasidėjo didieji darbai. Kartais labai rimtai neatsitraukiant nuo kompiuterio, o kartais tiesiog susėsdavom su Gabija į vieną lovą ir svajodavom, bandydavom įsivaizduoti darželio interjerą, baldus. Manau, verslas turi būti ne tik sunkus darbas, bet ir svajonių išsipildymas. Todėl abi stengiamės įsiklausyti į kiekvienos norus ir svajones. Aš labai noriu Valdorfo metodikos, o Gabija emocinio intelekto ugdymo darželyje. Tai kodėl nesujungus ir neįgyvendinus mūsų abiejų norų. Taip po truputį ir sudėliojome, kaip turi darželis atrodyti, kuo jis bus ypatingas, pagal kokią programą vaikai čia bus ugdomi.

22. Nov 2013, 12:28

Labai ačiū už palaikymą ir tokį didelį susidomėjimą mūsų projektu. Visada lauksime jūsų nuomonių ir komentarų, galit ir klausti, siūlyti temas kurios jus domina, gal iš savo patirties galite ką nors patarti…
Kviečiame būti draugais!

motinysteveza motinysteveza 19. Nov 2013, 06:28

įdomu 😀

18. Nov 2013, 19:42

Sekmės mamytėm, tikrai šauniai čia sumastėt 😉 👍

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 18. Nov 2013, 15:53

Aš tai labai džiaugiuosi mamų noru ir atvirumu - viską pasakoti kaip sekasi. Darželis dar tik kuriamas, tai tie įspūdžiai bus tokie tikri ir karšti...

Gerda_M Gerda_M 18. Nov 2013, 15:36

ooo, va čia bus įdomu!