Jolantos blogas: Mokyklai esam pasiruošę

Jolantos blogas: Mokyklai esam pasiruošę

27. Aug 2013, 07:00 jaldija jaldija

Vis mažiau ir mažiau laiko lieka iki tos didžiosios dienos.  Manome, kad mokyklai esam pasiruošę. Aptarta daugybė įvairių klausimų, daug kartų žingsniuota keliu link mokyklos.

Smagu... Kelią į mokyklą žinome puikiai... Ir kiek tai vaikui suteikia džiaugsmo...
Jau susigyvenom su ta mintimi, nerimo lyg ir nepastebiu savo vaiko elgesyje.
Šiuo metu mes aptarinėjame tokius klausimus:
Leisti ar neleisti vaikui neštis į mokyklą mobilųjį telefoną?  Kol aš atostogausiu, viskas aišku, tikrai nereikia, nes pasiimsiu vaiką iš mokyklos pati ir laiku. Bet vėliau kai jį vežios tėvelis gali kilti keblumų. Pamokos turėtų baigtis pusę dvylikos, tėveliui  pietų pertrauka prasideda 12 valandą , kol privažiuos mokyklą ( o jei dar kur užtruktų, kokie nors nenumatyti atvejai užlaikytų) gali  ilgokai užtrukti, vaikas nežinotų kaip elgtis, imtų nerimauti. O turėdamas telefoną bus informuotas, kad reikia ramiai luktelti.

Ką daryti su priešpiečiais ar pietumis? Dėti priešpiečius patiems, ar visai nedėti?  Apie tai, kad duoti pinigėlių, jog pavalgytų valgykloje negali būti net kalbos. Pirma, retai atrastų valgykloje jam valgomo maisto. Antra, su jo tempais prie lėkštės, pasibaigtų ne tik pertrauka, bet  ir  visos pamokos. O, kad nusipirktų ir nevalgęs paliktų – man gaila pinigų. Paprastai nemaža dalis mokinukų gauna nemokamą maitinimą, ir per  pertrauką mokytoja vedasi vaikučius, kad pavalgytų.  Vedasi visus, nes klasėje kitus palikti nesaugu. Tad valgykloje pabuvoti vis tiek teks. Kalbame apie tai, kad gal nusipirks arbatėlės, o mes iš namų į priešpiečių dėžutę būsime įdėję tai ką jis mėgsta.

Taip pat galvojame kiek ir kokių būrelių leisti lankyti. Būrelių pasirinkimas nėra didelis, aišku, pilnos pasiūlos dar ir nežinom, bet pakalbėti iš anksto apie tai yra pravartu. Darželyje lankė šokių, karate ir futbolo būrelius. Karate lankys ir toliau (čia ne mokyklinis būrelis), o dėl kitų dar svarstom. Mūsų planuose šachmatų būrelis, gal choras (čia jau didysis brolis labai agituoja sekti jo pėdomis, tai irgi ne mokyklinis būrelis). Rinktis Airidas galės pats, mes tik padėsime apsispręsti, patarsime.

Žinoma viską sužinosime pradėję lankyti mokyklą, suplanuot visko, kol nežinome visos informacijos, tvarkos, negalima. Supažindiname vaiką, kad tokios situacijos bus, ir kaip būtų geriau elgtis. Apsispręsti  ir atitinkamai elgtis bus daug lengviau, kai jau bus apie tai girdėjęs.
O kolkas džiaugiamės paskutine atostogų savaitėle...

20130827101000-37220.jpg

Projekto pagrindinis rėmėjas - Stephenjoseph.lt

20130731121645-70856.jpg

jaldija jaldija 27. Aug 2013, 14:22

O jei pasakyčiau kad turės valgyt pietus, tai gali ir noras į mokyklą eiti praeit.
Pakolkas mano pasiūlytas variantas jam patinka, o jei ne nieko tokio, parėjęs namo pavalgys. Pamokos anksti baigiasi.

jaldija jaldija 27. Aug 2013, 14:16 pypse

Tai paprastai taip ir būna, mokytoja padeda nusipirkti, vienoks meniu nemokamą maitinimą gaunantiems, kitoks už pinigėlius. Maniškis labai nevalgus, daržely privargom pakankamai, nebenoriu to kartot, ir nematau prasmės leisti pinigus.
O dėl įdėjimo taip ir būtų, sumuštinukas, sūrius mėgsta, tai kartais sūrio lazdelė, arba šiaip sūrio riekelė, sausainiukas koks (bandelių nevalgo) Airidas kaip skruzdėliukas, jam mažai tereikia.😀 Dar turėtų būti pieno ir vaisių programos pradinukams. Tai Airidui irgi niekuo nepagelbės, pieno negeria, vaisiai nevilioja, valgo tik obuolius. 😀

pypse pypse 27. Aug 2013, 12:21

Sveiki, o mokytoja gal galėtų nupirkti tai ką valgo nemokamą maitinimą gaunantys? nes iš namų tia nebent sumuštyinį iįdėti galima