Mokome stebėti: fotografuojam

Mokome stebėti: fotografuojam

18. Jun 2013, 00:29

2-3 metų vaikus jau galima mokyti fotografuoti, tiksliau - duoti jiems pažaisti su fotoaparatu: tereikia paaiškinti, kokį mygtuką spausti, o jau fotografijos objektus mažieji pasirinks patys. Tikriausiai - atsitiktinai.

Kai nuotraukos bus padarytos, sukelkite jas į kompiuterį, aptarkite, o įdomiausias galite atsispausdinti ir dovanoti giminaičiams ar draugams. Štai - įdomiausios mūsų nuotraukos, kurios "pagimdė" mudviejų su dukra pokalbių temas - šešėliai ir gamta.

Aptarėm šešėlių dydžius - dukters šešėlis didelis, ištemptas, virvės - mažas, pailgas. Pažaidėm piršteliais šešėlių teatrą. Aptarėm nuotraukose matomą gamtą: spalvas, augalus (kukurūzai, svogūnai, žolė), paukštį ir ką jis ant stogo veikia, daug klausinėjau, kur mama, kur tėtis, jei jų nėra nuotraukose, ką galvoja paukštis. Pokalbių temos ir klausimai - neišsemiami - kalbėkitės į sveikatą.

 

 

 

 

 

 

 

 

Daugiau lavinamųjų užsiėmimų - mano asmeniniame bloge www.katutesladutes.blogspot.com

Vaiva

18. Jun 2013, 21:22

Super 😀 Maniškis mėgsta fotografuoti, kartais taip sugalvoja, kad man į galvą nešauna 😀

18. Jun 2013, 20:38 jaldija

Jaldija, puiki idėja! 😀

jaldija jaldija 18. Jun 2013, 20:31

Mes dažnai su sūneliu abu fotografuojame tą patį objektą, o paskui lyginame, kuris gražesnį kadrą "pagavo"

kodelcia kodelcia 18. Jun 2013, 17:23

įdomus straipsniukas 😀 Prieš pora dienų mano beveik 4erių krikšto sūnus paslapčia prisifotografavo pats save: arti šimto nuotraukų su visokiausiomis mimikomis - įdomu ir juokinga buvo peržiūrėti jo pradedanačiojo fotografo darbus 😀

18. Jun 2013, 08:51

Ei, o kodėl po mano straipsniu Akvilės parašas? Akvilė su tuo neturi nieko bendra!