Mini zoo Raubonių parke Pasvalio rajone

Mini zoo Raubonių parke Pasvalio rajone

21. Aug 2012, 07:00

Maži zoologijos sodeliai Lietuvoje vis dar naujiena. "Mamyčių klubas" lankėsi viename iš jų, įsikūrusiame Raubonių parke netoli Pasvalio.

 

Raubonių parkas yra įsikūręs Pasvalio rajone, įsikūręs 19 -ame kilometre nuo Saločių pasienio punkto, skiriančio Lietuvą ir Latviją. Iki Panevėžio nuo parko - apie 50 kilometrų. Čia anksčiau lankęsi žmonės žino nuo seno veikiančią kavinę, kurioje skanu pavalgyti. Vaikai tuo tarpu galėdavo suptis sūpynėse ir apžiūrėti keletą gyvūnėlių.

 

Tačiau šiemet Raubonių parko mini zoo jau gerokai padidėjęs, pagražėjęs, apsitvėręs tvoromis. Norint į jį patekti, reikia pirkti bilietuką, nesvarbu, kad ką tik pietavote minėtoje kavinėje.

 

Pati pirmoji mini zoo pasitinka rudoji meška. Ji, matyt, pripratusi prie aplinkinių dėmesio, nes pozuoja ir šiaip ir anaip.

{smallpic:1}

{smallpic:2}

{smallpic:3}

{smallpic:8}

 

Kiek tolėliau, fazanų karalija. Čia jų įvairiausių spalvų ir margumo, pavyzdžiui, ryškiai geltonas fazanas vadinamas bananiniu.

 

{smallpic:4}

{smallpic:5}

{smallpic:6}

{smallpic:7}

{smallpic:9}

{smallpic:10}

{smallpic:11}

 

Keliaujant takeliu toliau prieiname naminių gyvūnų pievelę. Ant durų užrašas, jog galima užeiti vidun. Puiki idėja, vadinasi, užėjęs su tėvais vaikas gali paglostyti ir iš arčiau apžiūrėti triušiukus, antį, ožiukus.

{smallpic:12}

{smallpic:13}

{smallpic:14}

{smallpic:15}

{smallpic:16}

{smallpic:17}

 

Mini zoosodelio pasididžiavimas - jaunikliai. Mažoji meškutė visą laiką dūko, žaidė ir linksmino lankytojus, tuo tarpu mažasis liūtukas buvo pasislėpęs pačiame savo narvo tolimiausiame kampelyje, tad daug pabendrauti neteko.

 

{smallpic:18}

{smallpic:19}

 

Kartu su gyvūnais Raubonių parke įkurdintas ir mini lietuvių buities muziejus. Įrengtoje klėtyje bei lauke eksponuojami žemės ūkio padargai.

 

{smallpic:20}

{smallpic:21}

{smallpic:22}

{smallpic:23}

{smallpic:24}

 

Štai tokie mūsų įspūdžiai iš mini zoo Raubonių parke. Įrengtose pavėsinėse galima pailsėti, vaikų pramogoms - sūpynės ir batutas. jeigu važiuosite pro šalį, užsukite, bus smagu, ypač mažiesiems.

 

{smallpic:25}

{smallpic:26}

{smallpic:27}

 

O gal esate čia jau buvę?

 

 

 

21. Aug 2012, 15:21

Puiki vieta, kurią būtų smagu aplankyti 😀 👍 🌷

21. Aug 2012, 11:06

nieko nesu geriau maciusi,kaip Grargzdu mini zoo. Ten tera kelios taisykles: buti geros nuotaikos ir gerbti gyvunus 😀 ten viskas taip grazu,dauguma gyvunu vaiksto laisvi,nesuvarzyti. Yra i ka akis paganyti 😀