Mėgstamiausia lietuvaičių kelionė svetur – į Legolendą

Mėgstamiausia lietuvaičių kelionė svetur – į Legolendą

01. Jul 2012, 08:00

Prasidėjus moksleivių atostogoms šeimos su vaikais masiškai renkasi keliones į populiariausius Europoje vaikų pramogų parkus.

 

Legolendas - lyderis

 

Šiais metais kelionių favoritu vėl tapo Legolendas Danijoje. Pasakų herojais labiau nei kaladėlėmis besižavintys mažieji keliautojai renkasi atrakcijas Disneilende Prancūzijoje, o gamtos mylėtojai traukia į Serengečio safario parką Vokietijoje. Turiningos kelionės pastaruoju metu vis labiau žavi ne tik mažiausius keliautojus, tačiau ir jų tėvus bei senelius.

 

"Šiemet Legolendą galime drąsiai vadinti mažųjų keliautojų favoritu. Vaikai įkalbina tėvelius ir renkasi kelionę į šį LEGO kaladėlių pasaulį. Organizuojamose kelionėse sutinkame šeimų, kurios su atžalomis parke pramogauja nebe pirmą kartą. Tai puiki proga aplankyti svečią šalį, pradžiuginti savo atžalą bei pailsėti su visa šeima", - kelionės į vaikų pramogų parkus privalumus išskiria kelionių organizatoriaus "Novaturas" generalinis direktorius Linas Aldonis.

 

Disneilendas


Disneilendas – ne mažiau populiarus šios vasaros atostogų maršrutas. Pramogų parkas siūlo atrakcijas, kurios stebina tiek vaikus, tiek suaugusius. Dėl to į Disneilendą Prancūzijoje neretai keliauja mažieji, lydimi ne savo tėvų, o senelių. Vaikai gali iš arčiau susipažinti su jų pamėgtais Volto Disnėjaus pasakų herojais, tuo tarpu juos lydintys artimieji yra kviečiami prisijungti prie pramogų parko šurmulio bei siūlomų atrakcijų.

 

Serengečio gyvūnų parkas


Dar vienas kelionių tikslas, ypač mėgstamas paauglių - Serengečio safario parkas Vokietijoje. Lankytojus jis žavi faunos gausa, vyresni ir drąsesni vaikai gali išmėginti daugybę skirtingų netoliese esančio Heidės parko atrakcionų, mažiausieji susipažįsta su dar neregėtais gyvūnais. Serengetyje įdomių atrakcijų pakanka ir suaugusiems pramogautojams.

 

Minėti parkai įkurti skirtingose Europos valstybėse, tačiau juos nesudėtinga pasiekti autobusu ar automobiliu, nebūtina skristi lėktuvu. Tai padeda išvengti kai kurių kelionės rūpesčių, ypač keliaujant su vaikais. Pakeliui į pramogų parkus taip pat aplankomos svečios šalys, yra galimybė susipažinti su žymiais lankytinais objektais.

 

"Labai svarbu, kad kelionės autobusu neprailgtų, todėl galutinis kelionės tikslas tėra dalis visos išvykos. Kelionių maršrutai sudaromi taip, kad būtų galima aplankyti bent keletą kitų svarbių objektų ar miestų. Nusivylusių tokiomis papildomomis kelionės atrakcijomis nepalieka. Svarbiausia, jog tai turtina keliaujančių vaikų pažinimą, galbūt primena tėveliams jų jau lankytas vietas" – apie kelionių įvairiapusiškumą kalba L. Aldonis.

 

Jūsų dėmesiui - keletas vaizdų iš lietuvių pamėgto Legolendo. Čia - viskas iš lego kaladėlių, netgi milžiniški drambliai, judinantys straublį.

{smallpic:1}

Atrakcionų čia sau ras ir ne tik maži vaikai...

{smallpic:2}

Didžiulėje teritorijoje - statiniai iš Lego kaladėlių...

{smallpic:3}

Bei gausybė atrakcionų, kuriais galima naudotis tiek kartų, kiek norisi, mat bilietas į parką perkamas vienas ir su juo eini į norimus atrakcionus.

{smallpic:4}

 

Ar esate buvę su vaikais šiose populiariose Europos vietose?