Mažylis Rokas

24. Aug 2020, 23:23 Evacka Evacka

   Rokui vidurvasarį suėjo TIK dveji. Atrodo, ką tik jį mažulytį, tiką gimusi laikiau savo glėbyje pirmą kartą, o jau tuoj vesiu į lopšelį-darželį. Šis laikas praskriejo kaip vienas momentas. Per šiuos du metus Rokas (iš anglų k. uola) užaugo visai "nerokiškas". Tikiu, kad jo vardas pasiteisins ir išaugs jis didis ir stiprus vyras, bet šiuo metu TIK dvieju Rokutis spinduliuoja švelnumu, kuklumu ir dosnumu. Vaikams žaidimų aikštelėje galėtų atiduoti visus savo žaislus, skanėstus o taip pat dovanoti savo tyrą draugystę. Deja, ne visi vaikai yra švelnaus būdo ir nuo tokių pasiūtelių dažniausiai nukenčia tokie kaip Rokas, kurie nemoka pasakyti "ne" skriaudėjui arba tam, kuris nori atimti žaislą, su kuriuo vaikas jau pasinėrė į nuotykių pasaulį. Stebiu, kaip Rokas tiesiog lieka nuošalyje ir nuleidžia galvą, neverkia, nesiskundžia, neieško paguodos, bet tiesiog stovi vienas ir liūdnas.

   Bet šis jo melancholiškas būdas nėra jo silpnybė. Dėka savo lėto būdo Rokas pasižymi įstabių dėmesio koncentravimo įgūdžių - turėdamas TIK du metukus sugeba dėlioti puzlę, iš lego kaladėlių stato tikru tikriausius garažus, gali minutė po minutės tyrinėti fizikos dėsnius (stebi, kaip sukasi mašinos ratai), puikiai spardo kamuolį ir pataiko į vartus! Su vyresniu vaiku puikiai moka žaisti komandoje (vienas kitam paduodant kamuolį).

   Atsižvelgiant į jo charakterį, savybes ir pomėgius rinkome darželį. Mūsų prioritetu buvo darželis kurio misija ugdyti šiuolaikišką, sveiką, savarankišką ir laisvą asmenybę, norinčią pažinti ir perimti tautos kultūrą, remiantis tautos tradicijomis; skatinti kūrybinę saviraišką ir domėjimąsi aplinkiniu pasauliu, o taip pat kurie suteikia galimybė vyresniam vaikučiui darželyje lankyti futbolo pamokėlės - kokį norėjome, tokį ir gavome! Jis mūsų sąraše buvo vienas vienintelis arti namų ir atitinkantis visus kriterijus. Tiesa, didžiasuias jo trūkumas yra tas, jog randasi arti gatves. Prašymą koregavau N kartų, tad nors su nerimu, bet nekantraujame žengti į naują, dar neištyrinėtą aplinką, sužinoti, ko galime pasisemti iš naujos gyvenimiškos patirties.