Marijampolės ligoninėje stovi „Mamų skrynia“

Marijampolės ligoninėje stovi „Mamų skrynia“

10. Jan 2013, 00:00

Marijampolės ligoninėje ištisus metus vykdomas socialinis paramos projektas „Mamų skrynia“ nuolat sulaukia didelio visuomenės bei įvairių organizacijų dėmesio.

 

Štai neseniai skrynelę šventiškomis dovanomis, skirtomis mažiausiems bendruomenės nariams, papildė Marijampolės savivaldybės meras, administracijos vadovai, Socialinių reikalų departamento, Jaunimo reikalų tarybos atstovai bei viešnios iš Trečiojo amžiaus universiteto. Svečiai perdavė dovanas ir nuo Danijos Odensės miesto senjorų bei Olandijos labdaros ir paramos fondo narių.

 

Socialinis paramos projektas užgimė prieš trejus metus, ligoninės direktorės A. Kuodienės iniciatyva. Tuomet Akušerijos skyriuje buvo įrengta simbolinė skrynutė, kuri po metų buvo pakeista į didesnę ir talpesnę, senąją patalpinant Pediatrijos skyriuje. Dar po vienerių metų buvo pakeistas ir projekto pavadinimas, anksčiau skambėjęs „mama-mamai“.

 

Į abi skryneles galima atnešti ir įdėti išaugtus dukrytės, sūnelio, broliuko ar sesutės, taip pat anūkėlių rūbelius bei atliekamus vaikų priežiūrai reikalingus daiktus (sauskelnes, pledus, nešiokles, vežimėlius, voneles ir kt.). „Mamų skrynia“ nuolat atveriama mažiau pasiturinčioms, daugiavaikėms ar sunkmečiu neišgalinčioms suruošti pirmojo kraitelio savo naujagimiui šeimoms. 

 

Ligoninės personalas nuoširdžiai dėkoja visiems, kurie nelieka abejingi šiam paramos projektui ir, praverdami „Mamų skrynią“, papildo ją savo gerumu bei supratingumu.

 

Kiekvienas norintis prisidėti prie kilnaus tikslo yra laukiamas Akušerijos skyriuje arba dėl paramos perdavimo gali susisiekti tel.  8 343 50 435.

 

Puiku, kai gražios iniciatyvos nesibaigia su didžiosiomis metų šventėmis, o tęsiasi visus metus!