Mantukas sparčiai mokosi vokiečių kalbos

Mantukas sparčiai mokosi vokiečių kalbos

19. Oct 2013, 10:01

Is karto noriu atsiprasyti, kad retai parasau ir papasakoju kaip Mantukui sekasi lankyti darzely, bet kad laiko visai neturiu :(  Tiek ysisukus y rutina, kad nelieka laiko niekam kitam...

Na, o dabar apie mano darzelinuka, kuris vis dar su dideliausiu noru eina y ''darbuka''. Siandien jau lygiai du menesiai kaip Mantukas lanko darzely, galiu tik pasidziaugti, kad nebuvo jokio adaptacinio laikotarpio, nes darzely mano berniukas pamego nuo pirmos dienos. Gal but del to, kad cia visai kitoks darzelis, kitaip yra elgiamasi, bendraujama su vaikais, o galbut jau atejo tas laikas, kuomet Mantukas jau norejo atsiskirti nuo manes ir tureti tik savo veiklos. Kad ir kaip bebutu labai dziaugiuosi, kad sy gyvenimo etapa yveikem be jokio streso.

Pries pradedant lankyti darzely labai daug galvojau ir jaudinausi, kaip mano vaikas pritaps, kaip su juo susikalbes svetima kalba. O pasirodo visi mano nerimavimai buvo veltui ir eiliny karta likau maloniai nustebinta jau po savaites isgirdus pirmuosiu vokiskus zodzius is Mantuko lupu. Tikrai nesitikejau, kad jis taip greitai ismoks zodzius ir juos pritaikys pagal situacija teisingai. Namuose bezaisdamas kartais kalba vokiskai (zinoma tokius zodelius kuriuos jau moka) megina dainuoti kaskokia dainele, kurios kol kas dar nesuprantu, nes zodeliai nera lengvi, tad taria labai neaiskiai.

Kartais as juokauju, kad tuoj nesuprasiu ka vaikas man sako, nes vis dar esu vokieciu kalbos labai prasta mokine. Isgirdus koky zody is Mantuko daznai klausiu vyro ka jis reiskia :)

Taigi, viskas sekasi labai neblogai, jei tik aplenktu mus ta nelemtoji sloga, kurios deka apserga abu mano vaikuciai. Praeita savaite Mantukas nelanke darzelio, nes sloga jau buvo pagavusi pagreity, tad nusprendem issigydyti. Prisipazinsiu savaite buvo ne is lengvuju, kadangi ir orai buvo prasti ir vaikai abu su slogom tad teko sedeti namuose, o tai vare is proto ir mane ir Mantuka. Per diena simta kartu isgirsdavau klausima ''mama, jau rytoj eisim y darbuka?'' 

Matau,kad mano vaikui labai truksta darzelio ir abu beprotiskai laukiam pirmadienio, nes slogyte jau pasibaigus, tai drasiai keliausime y ''darbuka''.

Siam karteliui tiek, o visoms mamytes kuriu vaikuciai dar tik pratinasi linkiu daug daug katrybes :)