Mantukas darželyje ''nepritampa''

Mantukas darželyje ''nepritampa''

16. Sep 2013, 10:56

Sveikos, mielosios,

Jau beveik mėnuo, kaip mano sūnelis Mantukas lanko darželį Vokietijoje. Sekasi palyginus labai gerai, jokių ašarų nebuvo ir, manau, nebus, nors kartais išgirstu žodelį ''nenoriu'', bet į darželį keliauja su šypsena. Buvom padarę mažą pertraukėlę, nes Mantukui prasidėjo stipri sloga, tad nusprendžiau porą dienų nevesti į darželį ir išsigydyti, kad vaikas labiau neįsisirgtų.

20130916101225-75537.jpg

Keturios BEPROTIŠKOS dienos namuose!!!!! Kodėl beprotiškos? Todėl, kad vaikas jau priprato kasdien eiti į darbuką, kur pilna veiklos ir smagių naujų užsiėmimų, o namuose jam viskas nusibodę, nebeįdomu... Tai visą dieną eina iš proto, siautėja tikrąja to žodžio prasme ir tik žiūri, kad ką blogo padarius...Namuose buvo karo stovis, nes visus mano žodžius, paliepimus liautis jis tiesiog ignoravo. Tad šiandien su didžiausiu malonumu keliavo į darželį, greitas bučkis mamai ir nubėgo į grupę.

Dar kartelį įsitikinau, kad mano vaikui ten patinka. Deja, mano džiaugsmą temdo auklėtojos žodžiai, kad Mantukas darželyje nepritampa. Pasak  auklėtojos, jis visą laiką žaidžia vienas ir nesileidžia į kontaktą su vaikais. Bet juk tai logiška, koks gali būti kontaktas, kai vaikas nesupranta, kas jam yra sakoma? Juk jis nemoka vokiečių kalbos!!

Nors praėjo dar tik vienas mėnesis, bet Mantukas labai pasikeitė. Tapo daug atidesnis, labiau susikoncentruoja ties viena veikla, atsirado noras žaisti su mašinėlėmis, traktoriais, pradėjo dėlioti dėliones... Jau sudeda 63 dalių dėlionę vienas pats. Žinoma, pradžioj reikėjo daug kartų dėlioti kartu su juo, bet rezultatai puikūs.

20130916104650-60395.jpg

Šiam karteliui tiek.

Labai norėčiau specialistų patarimo, kaip padėti savo vaikui greičiau adaptuotis ir pradėti bendrauti su kitais vaikais.

Mama Rasa ir Mantukas

 

17. Sep 2013, 19:08

nu as apakus,koks saunuolis Mantukas 😀 Taip ir toliau,sekmes jums 😀

16. Sep 2013, 15:28

zinoma kad reikia laiko, bet tos mamos visada randa del ko nerimauti 😃

16. Sep 2013, 12:17

Mano sūnus dar tik dvi savaites kaip lanko prancūzų darželi, kalbos žinoma irgi nesupranta, buna kad žaidžia vienas.o ka auklėtoja pasako nevisada sureaguoja del tos pačios priežasties-kalbos.nebent parodo kad ateitu ar panašiai.
Nesijaudink, išmoks, prasimuš ir jūsų ir musų berniukai tereikia laiko 😀