Mandalą bespalvinant...

Mandalą bespalvinant...

07. Feb 2014, 23:19 kodelcia kodelcia

 Jau kurį laiką mūsų namuose gyvena dizainerės Eglės Stripeikienės knygelės "Nuspalvink mandalą 1" ir "Nuspalvink mandalą 2".

Mandalų atsiradimas labai nudžiugino sūnų, nes gavome knygeles su kitomis staigmenėlėmis po šventinio laikotarpio tarsi dar vieną Kalėdų Senelio dovaną. Mažyliui gautų dovanų išišpakavimo ir apžiūrėjimo akimirkos kaskart yra vis neįkainojamos. Už tai dėkojame MK :)

20140207225525-29459.jpg

20140207225717-38160.jpg

20140207225852-22948.jpg

Knygelių spalvinimas Deimantui seniai jau ne naujiena. O štai mandalų spalvinti dar nebuvo tekę. Pirmiausia įdomu kiekviename piešinyje pastebėti smulkias detalės - žuvytės, šuniukai, paukščiukai, obuoliai, žvaigždės... Pastebėjau, jog sūnui patinka išsirinkti tam tikras detales ir jas spalvint.

Žinoma, Deimantas dar per mažas kruopščiai nuspalvint visą madalą, tačiau atskiras detales jau geba. 

Pati keletą vakarų, klausydamasi mėgstamo serialo, buvau prisėdusi prie vienos iš mandalų. Iš naujo atradau, jog spalvinimas išties turi terapinį poveikį. Pieši ir apie nieką negalvoji - visi rūpesčiai išsisklaido. 

Smagiausia, jog knygelių vaikui užteks ilgam laikui, nes tų smulkių detalių spalvinimas užima nemažai laiko, reiklauja atidumo, vadinasi lavina ir vaiko smulkiąją motoriką.

Štai mano (mamtytės) kelių vakarų rezultatas. 

20140207231635-93640.jpg

 

Pabandykit nuspalvinti mandalą ir jūs - matysit, jog daug įdomiau nei įprasti piešinukai. Juk čia galima derinti spalvas, galima jų nederinti - galutinis rezultatas vis vien bus įdomus ir netikėtas :)

 

Mama Jurgita ir Deimantas

 

kodelcia kodelcia 09. Feb 2014, 23:17

Įdomiausia, kad kai susikoncetruoji į mandalos spalvinimą, laikas prabėga nepastebimai. O jau tų spalvų derinukų gali prasimanyt kiek tik nori. Krisliuk, sutinku, kad mandalas galima piešti pačiai, bet iš pradžių visai įdomu tą techniką perimti iš jau nupieštųjų 😀

Krisliukas Krisliukas 08. Feb 2014, 09:54

pritariu,spalvinimas - l.gera terapija, ramina, leidžia mintims susidėlioti į vietas..man vaikai liepia spalvint..tai aš jų klausau 😃
pagavau save,kad net pieštukus,flomasterius perku ne vaikams,o sau 😀
l.noriu išbandyt spalvint mandalas..apskritai mandalos yra pagalbinė priemonė meditacijoj, jas galima piešti,kurti ,ne tik spalvinti
ir kiekviena nupiešta mandala atspindi žmogaus būseną tuo metu, atskleidžia žmogaus charakterį,net gali nurodyti psichologines problemas 😉

motinysteveza motinysteveza 08. Feb 2014, 07:55

labai pritariu, kad spalvinimas turi terapinį poveikį. tas apie nieką negalvojimas, tai apie rūpesčius, tačiau sukelia daug kitų kūrybinių minčių (mes spalvinam apskritai tyloje).
aš stebėdama savo spalvinančias mergaites tokias išvadas padariau, nors daugelyje straipnsnių rašo, kad iš anksto nubrėžtos linijos stabdo kūrybiškumą, tačiau,, kai vaikai susikaupia ramybėje, esu tikra jiems kyla dar daugiau minčių!
beje, mandalų knygelių dar nenusipirkau, nors jau ruošiuosi 😀) MK mamos įtikino 😀))