Mama: Saulutė nežino, kaip draugauti

Mama: Saulutė nežino, kaip draugauti

14. Oct 2013, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mama Ilona:

Įdomu, kada trejų metų amžiaus vaikas išmoksta bendrauti ir draugauti? Klausiau mūsų darželio grupės auklytės, ar Saulutė draugauja? Su tėčiu žinome, kad ji turi draugę Ugnę. Bet auklytė sakė, kad nėra jokio kontakto. Ir šiaip pastebėjau, kad bendrauti dukrytė nori, bet nežino kaip. Pavyzdžiui, ji neduoda rankos. Saulytė praktiškai yra bendravusi tik su suaugusiais arba vyresniais vaikais, gal ir tai turi įtakos?

Konsultuoja psichologė Sonata Vizgaudienė:

Trejų metų vaikai tik pradeda mokytis bendrauti ir draugauti su kitais vaikais. Jie jau suvokia save kaip asmenybę ir pradeda norėti kito, lygiaverčio asmens dėmesio.

Taigi, Saulutė tik pradeda mokytis tai daryti, ir nenusiminkite, jei iš karto nepasiseka. Juk būna vaikui ir nedrąsu, ir nejauku, tad reikėtų rasti būdų kažkaip paskatinti draugauti. Gal galėtų padėti ir auklėtojos – galbūt tam tikrus žaidimus įvesti grupėje ar pasinaudojus patogia situacija sugalvoti žaidimą tarp mergaičių, kad galėtų visos įsitraukti.

Kaip supratau iš mamos pasakojimo, Saulė nebendravusi anksčiau su panašaus amžiaus vaikais, tad nenuostabu, kad jai gali būti sudėtinga susidraugauti.

Tačiau dabar tik pati pradžia - mergaitė dar tik pradėjo lankyti darželį, todėl leiskite natūraliai įvykiams susiklostyti.

Sėkmės.

Sekite trimetės Saulutės žingsnelius į darželį projekte

 Į darželį su SAULE

20130912194032-54521.jpg

21. Oct 2013, 11:38

As savo dukrele nuo metuku leidau i Yamahos muzikos mokyklele,kad galetu bendrauti,matytis su bendraamziais,nes gimineje tokiu mazuliu nebuvo.

14. Oct 2013, 12:57

Kurti draugystę, ryšį - tai tikras menas, kurio žmogus mokosi visą gyvenimą...man labai smalsu stebėti, kaip tai sekasi mano vaikaims. Darželio auklėtojų nulat apie tai klausiu, pati stebiu ir ten, kur reikia (na bent jau mano manymu) kažkiek įsikišu...pakviesdama vaikų draugus pas mus į svečius ar kažką drauge nuveikti, organizuodama gimtadienius, nes manau, kad mokymosi draugauti procese -mes tėveliai turime dalyvauti...nuo mūsų nemažai kas priklauso...