ŽANETOS blogas: Luknė - būsima pirmokė

ŽANETOS blogas: Luknė - būsima pirmokė

12. Aug 2013, 14:35

Sveiki,

Noriu pristatyti mūsų dukrytę Luknę projekte "Pirmas kartas". Šį kartą mokykloje. Pirmąjį kartą darželyje ji turėjo lygiai prieš penkerius metus. Dabar laukia rimtesnė ir ne ką mažiau nerimo mamai kelianti nauja pradžia.

Taigi, Luknei - šešeri. Ji mūsų pirmagimė. Turi sesę, kuri irgi visai neseniai turėjo pirmąjį kartą lopšelyje. Tad šie metai mums naujų startų metai.

Gyvename Vilniaus rajone, tad pasirinkom šalia namų esančią Riešės gimnaziją. Tas šalia namų labai sąlyginis išsireiškimas, nes pėsčiom nenueis, o pirmus metus sąvarankiškai visuomeniniu transportu irgi nenuvažiuos. Mokykliniai autobusiukai veža tik tolėliau gyvenančius vaikus. Buvo svarstymų paieškot pradinių mokyklų mieste, bet apsisprendėm likti prie pirmojo varianto.

Mokyklos nuotaikomis pradėjome gyventi gerokai prieš darželio išleistuves. Su kiekvienu savarankiškai perskaitytu žodžiu, vėliau - sakiniu, noras į mokyklą pas Luknę didėjo. Kol kas jis nedingsta ir dabar, kai pasiruošimas rugsėjo 1-ajai įgavo dar didesnį pagreitį.

Luknė - stropi, imli naujiems dalykams mergaitė. Iš darželio auklėtojos sulaukdavome tik pagyrimų. Tad tikiuosi, kad jos žingeidumas nepranyks ir mokykloje. Ji yra draugiška, naujoje aplinkoje lengvai adaptuojasi ir suranda bendrą kalbą ir su jaunesniais, ir su vyresniais vaikais bei suaugusiais - tad tikiuosi šios būdo savybės jai padės neformalioje gimnazijos aplinkoje.

Na, o sau, kaip mamai, palinkėsiu būti tuo tvirtu ramsčiu, į kurį Luknė galės drąsiai remtis nutikus pirmoms nesėkmėms mokykloje. Ir dar, kad neprarasčiau to ryšio, kurį turėjom iki šiol - būti geriausiomis draugėmis :)

Projektas sudomino dėl to, kad jis šiuo metu mums labai aktualus - gyvename mokyklinėmis nuotaikomis, kyla klausimų, dilemų. O taip pat šis blogas bus puikus mažas dienoraštis, kurį perversiu, kai reikės į mokyklą leisti jaunėlę.

14. Aug 2013, 11:56

Šaunaus pirmojo karto mokykloje , lauksime tolimesnių įspūdžių 😀

12. Aug 2013, 20:57

ir ačiū už palinkėjimą 🌷

12. Aug 2013, 20:56 jaldija

Jai lapkritį sueina septyneri, taigi dar metus neleisti net nesvarstėm.

jaldija jaldija 12. Aug 2013, 15:48

Sėkmės Luknytei mokyklėlėje🌷
Nusprendėt dukrytę leisti šešerių ? Kas lėmė jūsų tokį apsisprendimą?