Linksmieji piešinukai

Linksmieji piešinukai

01. Jan 2012, 00:00

Piešti dažais ar flomasteriais mokame visi.

 

Tačiau ar bandėte piešti pūsdami per kokteilinį šiaudelį? O lašindami popierių vašku? Tokių technikų pasiūlė viena išradinga latvių "Mamyčių klubo" mama. Pasižiūrėkime, kokių grožybių ji sukūrė su sūneliu ir pasisemkime idėjų ilgiems žiemos vakarams.

 

Pučiame kokteiliniu šiaudeliu

 

Šiam darbeliui reiks popieriaus, dažų, teptuko ir šiaudelių. Su teptuku popieriuje patepkite "riebiai" dažų. Tada pūskite su šiaudeliu ir dažų taškams išdygs žavūs "ragiukai".

{smallpic:1}

 

Laša vaškas

 

Šiam darbeliui reiks popieriaus, dažų ir degančios žvakutės. Laikykite žvakutę taip, kad tirpstantis vaškas lašėtų ant popieriaus. Vėliau nuspalvinkite popierių, ir toje vietoje, kur užlašėjo vaškas, liks smagūs balti taškeliai. Dažai jų "neįveikia".

{smallpic:2}

 

Popieriaus atspaudas

 

Šiam darbeliui reiks popieriau ir dažų. Perkirpkite popierių į dvi dalis ir ant vienos iš jų nupieškite drugelį. Dažų tepkite storai, negailėkite. Baigę piešinį, atspauskite jį ant kitos popieriaus puselės. Turėsite drugelį "dvynį".

{smallpic:3}

 

Dažai, sumaišyti su šampūnu

 

Šiam darbeliui jums prireiks guašo, sumaišyto su šampūnu ir vandeniu. Kokteiliniu šiaudeliu pūskite mišinį ant popieriaus, leiskite susprogti atsiradusiems burbuliukams, ir pasidžiaukite išėjusiu piešiniu. Juk gražu, ar ne?

Dėmesio, šia technika gali piešti vaikas, kuris supranta, jog reiks šiaudelį išpūsti, o ne traukti į save, kaip geriant. Tai būtų pavojinga! Jei abejojate, ar jūsų mažylis tą sugebės, parodykite pavyzdį pati. Jums bus smagu, o vaikui - daug juoko, matant išdykaujančią mamą!

 

{smallpic:4}

 

Smagių žaidimų su vaikučiu!

šaltinis: Maminklub.lv

01. Jan 2012, 20:13

Pirmą kartą matau, kaip dažai sumaišyti su šampūnu...tikrai įdomiai atrodo 👍 Reiks parodyti mažosioms 😀