Leiskite vaikams piešti pirštukais

Leiskite vaikams piešti pirštukais

30. Oct 2012, 09:00

Kuo naudingas piešimas rankytėmis?

 

Kaip sako „Vėjų fėja“ mokytoja Ieva Čejauskienė, vaikučiams piešiant rankytėmis, dirba jų smulkioji motorika, nuo kurios vystymosi priklauso mažylio intelektas bei smegenų veikla.

 

"Piešti rankutėmis yra pats smagiausias kūrybinis procesas. Vystantis ir lavėjant smulkiajai motorikai, vaikutis ateityje lengviau ir greičiau išmoks apsirengti, paimti į rankas teptuką ar pieštuką ir piešti, išmoks savarankiškai nusiprausti bei valgyti.

 

Todėl labai svarbu nuo mažų dienų lavinti ir „įdarbinti“ vaikučio pirštukus. O vienas iš būdų vystyti smulkiąją motoriką – piešti rankytėmis", - Mamyčių klubui pasakojo I.Čejauskienė.

 

{smallpic:1}

 

Piešimas pirštukais - nuo kokio amžiaus?

 

Rekomenduojama jau nu šešių mėnesių leisti kūdikiams terliotis rankytėmis ir piešti, kaip jie tik sugeba.

 

Pasak pedagogės, vaikams svarbu, kad būtų plati erdvė piešimui – tai gali būti didelis popieriaus lapas, balta drobė ar didelė kartoninė dėžė/kartoninis namas.

 

"Kadangi rekomenduojama nuo pusės metų piešti rankutėmis, paklokite mažyliui ant grindų didelį lapą, kad jis galėtų ropoti ir teplioti ant jo rankutėmis. Galima piešti ir pėdutėmis, tipenti per dažus ir palikti pėdsaką lape.

 

Nes jei mama baiminsis, kad vaikas viską išterlios ar pats išsipurvins, tuomet jis ateityje bijos išsipurvinti ir jam dings bet koks noras piešti rankutėmis. Tad leiskite, mielos mamos, purvintis vaikučiams, juk drabužius išskalbsite, o jei ne – pakeisite kitais. O to piešimo džiaugsmo niekas nepakeis", - sakė „Vėjų fėja“ mokytoja.

 

Kuo dar naudingas piešimas pirštukais? Dažydamas į dažus pirštukus, vaikutis išmoksta maišyti įvairias spalvas, atranda, kad sumaišius kelias spalvas, gaunama visai kita spalva.

 

Ar žinojote, kad mažųjų piešiniai rankomis yra didžiausi meno kūriniai? Europoje net veikia mažų vaikų, kurie tapo rankytėmis, parodos. 

 

 Ar leidžiate savo mažyliams tepliotis rankutėmis po dažus? 

30. Oct 2012, 12:37

kas liecia sunu jis nemegejas piest visi flomasteriai sugadinti piestukai sulauzyti sunui "atiduoti" ,o dukra labai mego ir megsta piest

motinysteveza motinysteveza 30. Oct 2012, 10:09

yra yra ropojančių 😉 bet kad viską kiša,tai tikrai 👍

motinysteveza motinysteveza 30. Oct 2012, 10:07

6 mėn. (iki 10-11mėn.) intensyvus visko kišimas į burną ir ragavimas, kas tik pakliūna į rankytes. taigi pridurčiau, kad tie dažai turėtų būti valgomi ir neskanūs (kad paragavus, daugiau nesinorėtų). pavyzdžiui, be priedų jogurtas su burokėliais, sūri blynų tešla ir pan. bet aš asmeniškai, net nebandžiau piešti su tokio amžiaus vaiku, nes atrodė, kad neįmanoma, nes tiesiog būtų buvę nuolatinis - "nekišk į burnytę!". taip piešti pradėjom nuo 12 mėn. bet ir tai neatsipalaidavus, ne todėl, kad nesusiteptų, o todėl, kad neprisiragautų 😀

30. Oct 2012, 09:58

Na 6 mėn vaikas tikrai dar neropoja. O ir rankos iš burnos neištraukiamos. Taigi 6 mėn kūdikiui kažkaip nelabai isivaizduoju, kaip tą padaryt. Bet truputi ugtelėsim ir tikrai pamėginsim😀