Knyga "Klodas mieste" keliauja...

Knyga "Klodas mieste" keliauja...

21. Mar 2019, 08:54 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
  • Vaikštome miesto gatvėmis, ieškome įdomių vietų, skulptūrų, piešinių, užsukam pasedėti kavinėje, 
  • Vaikštinėdami mieste mokomės istorijos, 5-mečiui labai patinka kariuomenė, mūšiai, pilys, 
  • Einame į visas šventes mieste, renginių praktiškai kiekvieną savaitgalį būna, mugės, šventės, koncertai, eisenos, dalyvaujame visi kartu.
  • Paprastai miestukan vykstam su reikalais: apsipirkti, pas gydytojus, į biblioteką ir kartais apsilankome vaikų žaidimų aikštelėse- tada didžiausias vaikų džiaugsmas
  • Gyvename mažame miestelyje, tai labiausiai mėgstame pasivaikščioti po pušinėlį, nueiti prie upės, apsilankyti vykstančiuose renginiuose.

Štai ką labiausiai mėgstate veikti mieste su vaikais. Ačiū jums, kad pasidalinote. Daugiau skaitykite - komentaruose (žemai).

Na ir vienai įteikiame nuotaikingą "Nieko rimto" knygelę!

Klodas – nedidelis linksmas šuo, mėgstantis dėvėti beretes, graužti kaulus ir leistis į nuotykius. Šioje knygoje Klodas keliauja į miestą, lankosi meno galerijoje, sugauna vagilę ir veda apsirgusį bičiulį poną Pūkuotą Kojinę pas gydytoją.  

Laimėtoja - AudraAudra! Sveikiname!

AudraAudra AudraAudra 20. Mar 2019, 08:41

Kadangi mūsų nedidukas meistelis išsidėstęs išilgai palei vieną gatvę, tad norint nukeliauti į miesto centrą apsipirkti pėsčiomis, tenka nueiti tokį gan ilgoką ir nuobodoką kelią vienu šaligatviu. Vaikams aišku, tas nesukelia labai jau daug džiaugsmo. Tad tenka prisigalvoti įvairių linksmybių, kad kelelis nedulkėtų 😃
Paskutinį kartą per kovo 11 d. kai išėjome pasivaikščioti po šventinį miesto centrą visi susigalvojome užduotį skaičiuoti visas pamatytas Lietuvos trispalves.
Žinau, kad su tėčiu kartais žaidžia žaidimą, kurio esmė susigalvoti raidę ir paeiliui vardyti visus pamatytus ar sugalvotus daiktus iš tos raidės.
Na pačiame miesto centre, kadangi labai jau daug kur pramogauti ir neturim kur (nėra nei didelių prekybos centrų, nei kino teatro), keliaujame į biblioteką medžioti naujienų, arba į vaikų žaidimo aikštelę. Labai laukiam šiltojo sezono, nes renovuotame miesto centre bus atidarytas naujasis fontanas, kuriame vaikai manau drąsiai galės palakstyti ir atsivėsinti karštą dieną. Bus puiki pramoga. Na o iki tol kiekvienas išėjimas "į miestą" tėveliams ne tik kojų mankšta, bet ir galvosūkis kuo užimti vaikus 😀

Kristina B. Kristina B. 19. Mar 2019, 16:09

Retokai vaikštome miesto gatvėmis, norėtųsi dažniau. Ieškome įdomių vietų, skulptūrų, piešinių. Užsukam pasedėti kavinėje, pažaisti prie kokio fontano..

reaqua reaqua 18. Mar 2019, 14:59

O mes vaikštinėdami mieste mokomės istorijos 😀 5-mečiui labai patinka kariuomenė, mūšiai, pilys. Eidami pro architektūrinius paminklus visad papasakojame vaikams suprantamai ir paprastai, kaip anksčiau čia viską statė, kodėl ir pan.
Antrą kartą einant pro tą pačią vietą jau mūsų "istorikas" mums viską papasakoja 😀
Naudinga abiems pusėms - ir mes turim pasidomėti statiniais ir jų istorija, ir vaikus mokome žaizdami 😉

LePukuota LePukuota 18. Mar 2019, 10:43

Kadangi gyvename senamiestyje, tai einame į visas šventes mieste, renginių praktiškai kiekvieną savaitgalį būna, mugės, šventės, koncertai, eisenos, dalyvaujame visi kartu. Mėgstame lankytis muziejuose, bažnyčiose, sustojame prie skulptūrų, pasidomime istorija, kartais tiesiog landžiojame po kiemelius ir atrandame kažką naujo ir įdomaus 😀

lina_baj lina_baj 16. Mar 2019, 13:34

Pasivaikščiojimas kartu, susikabinus už rankų, žaidimų aikštelės. Viskas smagu, kai kartu mieste 😀

kodelcia kodelcia 14. Mar 2019, 23:42

Paprastai miestukan vykstam su reikalais: apsipirkti, pas gydytojus, į biblioteką ir kartais apsilankome vaikų žaidimų aikštelėse- tada didžiausias vaikų džiaugsmas😀

Grumbolciki Grumbolciki 14. Mar 2019, 15:47

Gyvename mažame miestelyje,tai labiausiai mėgstame pasivaikščioti po pušinėlį,nueiti prie upės,apsilankyti vykstančiuose renginiuose.