Kvieskite vaikus dalyvauti Nacionaliniame pasakų rašymo konkurse!

Kvieskite vaikus dalyvauti Nacionaliniame pasakų rašymo konkurse!

13. May 2015, 12:32 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus", prisidėdami prie VšĮ „Verslas ar menas" organizuojamo projekto, kviečia visų Lietuvos mokyklų moksleivius dalyvauti NACIONALINIAME PASAKŲ RAŠYMO KONKURSE, kurio tema - „KAIP AŠ MATAU PASAULĮ UŽMERKTOMIS AKIMIS".

Konkurso nugalėtojų kūriniai pateks į unikalią vaikišką knygą, kurią galės skaityti regintieji ir neregiai vaikai.

TIKSLAS
Konkurse „Kaip aš matau pasaulį užmerktomis akimis" moksleiviai kviečiami rašyti pasakas ir perteikti pasaulį, kurį mato ar įsivaizduoja skirtingais pojūčiais, t.y. nematydami. Visi dažnai pamirštame, jog turėdami įvairius pojūčius, aplinkos grožį, dažniausiai, suprantame tik per regėjimą. Šiuo konkursu skatiname susimastyti apie tai, jog yra žmonių, negalinčių matyti, tačiau gebančių aplinką suvokti ne per regą ir dėl to taip pat jaustis laimingiems, mylintiems ir mylimiems. Taip tikimės suaktyvinti vaikų domėjimąsi juos supančiu pasauliu ir aplinkiniais, skatinti socialinį dialogą
parodant, jog neregiams ir silpnaregiams yra įdomu bei svarbu dalintis kūrybos pažinimo džiaugsmu.

NUOSTATAI
Konkurse dalyvauja 3-6 klasių moksleiviai.
2015 m. gegužės 4 d. - rugsėjo 30 d. imtinai organizatoriaus internetinėje svetainėje (http://www.vam.lt/konkursai.htm) įkelkite savo pasakas tema „Kaip ašš matau pasaulį užmerktomis akimis" (galimi raššinio formatai įkėlimui: .doc; .pdf.). Kūrinio apimtis - ne daugiau, nei A4 formato lapas, 12 dydžio ššriftu.

PRIZAI
Visi konkurso dalyviai, bus apdovanoti labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus" prizais – jie gaus pirmojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso pirmosios vietos laureatės Ramintos Baltrušytės knygą „Kalvėnų miesto paslaptis" ir CD „Bardų dainos vaikams".
Geriausi kūriniai, atrinkti vaikų literatūros ekspertų komisijos (atrankos partneriai Tarptautinė vaikų ir jaunimo literatūros asociacija – (IBBY) Lietuvos skyrius), pateks į naują knygelę, pritaikytą reginčiam ir neregiui.

Ši, reginčiųjų bei Brailio raštu atspausdinta ir iškiliosiomis iliustracijomis menininkės Nomedos Marčėnaitės papuošta knyga bus neatlygintinai dovanojama aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrams bei bibliotekoms. Šią knygą dovanosime ir visoms projekte dalyvavusių mokyklų bibliotekoms.