Kodėl gi nepažaidus...

Kodėl gi nepažaidus...

09. Oct 2012, 00:00 jaldija jaldija

Šie darbeliai paimti jau iš mūsų nuotraukų archyvo, todėl juos noriu parodyti šiaip, ne konkursui.

 

Tuo labiau, kad vieno idėja nužiūrėta internete, o kito seniai seniai perskaityta žurnale. Abu žaidimai turėjo didžiulį pasisekimą tarp mano vaikų. Žaidimas su buteliais paplito ir tarp kiemo vaikų, ir netgi darželyje.

 

Prireikė dviejų butelių, butelių galai nupjaunami taip, kad gautųsi tokios lopetėlės, ir kad būtų galima pagauti kamuoliuką.

 

Galima žaisti dviems, galima ir vienam. Lengviau pagauti kamuoliuką tada, kai jis pirmiau metamas į žemę.

 

Žaidimas lavina reakcij1, judesių koordinaciją.

Ir kitas žaidimas - atminčiai lavinti.

 

Idėja, kaip minėjau, buvo aprašyta viename žurnale, kurią perskaičiau gal prieš kokius dešimt metų, kai auginau dar tik pirmąjį savo vaikutį. Reikia dviejų vienodų lapų ar šiaip kokių nors lygių lentučių. Mes šį kartą panaudojome du plastikinius padėkliukus nuo maisto. Juos subraižome, kad gautųsi vienodas skaičius langelių.

Peržiūrime nereikalingas sagas ir pasirenkam patinkančių sagučių poras taip, kad jos skirtųsi dydžiu, spalva, forma.

Pasiruošiam baltą lapą, jo prireiks uždengti vieną padėkliuką. Viename padėkliuke reikia išdėlioti sagutes į norimus langelius. Sagučių skaičius pasirenkamas pagal vaikučio amžių, kuo vaikutis mažesnis, tuo sagyčių mažiau.

 

Jau trimetis puikiai moka atkartoti 2 - 3 sagučių kombinaciją. Imama viena saga iš poros, kad tokia pati liktų atkarojimui.

Kai sagos išdėliojamos, vaikui leidžiama gerai įsižiūrėti, ir tada uždengiama baltu lapu. Tuščiame padėkliukyje reikia atkartoti įsimintą vaizdą. Atidengiame ir palyginame.