Klausau, matau, uostau, liečiu, ragauju...

Klausau, matau, uostau, liečiu, ragauju...

14. Apr 2013, 00:00

 

Kaip pasaulį pažįsta mūsų mažieji? Žinoma - klausydami, matydami, uosdami, liesdami ir ragaudami. Tad pažaiskime keletą žaidimų ir kartu lavinkime vaiko pojūčius.

 

Klausau

Tuščias dėžutes (tinka nuo tyrelių ar ko kito) pripildykite įvairių medžiagų – ryžių, žirnių, akmenukų, smėlio. Be abejo, kiekviena iš dėžučių skambės skirtingai. Dėžutes sumaišykite ir leiskite vaikams pagal skambesį surasti dvi vienodas dėžutes.

 

Žaidimas tinka nuo ketverių metų.

 

Uodžiu

Būrelį vaikų padalinkite į dvi grupes – mergaičių ir berniukų. Mergaitės pasipurškia (arba išsitepa) kvepiančiu aliejumi ir po to pasislepia. Į kambarį atėjusi kita grupė vaikų gauna buteliukus, iš kurių kvėpintąsi, ir pagal kvapą turi surasti pasislėpusias mergaites.

 

Tinka nuo ketverių metų.

 

Girdžiu

Telefonu, diktofonu įrašykite įvairių garsų: užsivedantį automobilį, mūkiančią karvę, traukinį, verkiantį vaiką ir panašiai. Kiekvienam garsui iš senų laikraščių ar žurnalų iškirpkite po paveikslėlį, kurį priklijuokite ant storesnio popieriaus. Užduotis vaikams: duokite paklausyti tam tikro garso ir paprašykite vaiko surasti atitinkamą kortelę su paveikslėliu.

 

Suaugusiųjų padedami vaikai šį žaidimą gali žaisti nuo trejų metų.

 

Liečiu

Ant didelio lapo (tinka ir seni laikraščiai) priklijuokite įvairių faktūrų medžiagų: vatos, vilnos, odos ir t.t, o tarpuose pribarstykite smėlio ar kruopų. Užriškite vaikams akis ir leiskite pavaikščioti. Užduotis - atspėti, kas po kojomis.

 

Tinka nuo trejų metų.

 

Ragauju

Į lekštę įdėkite mažų gabaliukų skirtingo maisto: arbūzo, banano, vynuogę, duonos, obuolio ir pan. Užriškite mažyliui akis ir duokite ragauti. Jis turi atspėti, kas tai.

 

Tinka nuo trejų metų.

 

Smagių žaidimų su mažyliais!

14. Apr 2013, 12:24

kokie linksmi zaidimai😀