Kieno čia balsas?

Kieno čia balsas?

21. Oct 2011, 08:30

 

Kieno čia balsas?

 

Šis žaidimas yra itin paprastas, tačiau mažyliai jį mėgsta.

 

Reikia:


Gyvulių porų: suaugusio ir jauniklio. Tai gali būti iš popieriaus iškirpti paveikslėliai arba figūrėlės, jei tokių turite namuose:

Gaidžio ir viščiuko

Karvės ir veršiuko

Katės ir mažo kačiuko

Šuns ir mažiuko šunelio

t.t.

 

Kaip žaisti?

 

Jei vaikui – vieneri metai

 

Pirmiausia apžiūrėkite, kokie tai gyvulėliai, įvardinkite juos.

 

Paaiškinkite, kad suaugę gyvuliai „kalba“ vienokiu balsu – garsesniu ir storesniu, o jaunikliai – kitokiu (plonesniu ir tylesniu). Pavyzdžiui, katė miaukia „Miau miau“ (garsiai ir išraiškingai sakykite), o jos vaikutis mažas kačiukas miauksi tyliai „Miau miau“ (atitinkamai sumiaukite kiek įmanoma tyliau ir „vaikiškiau“).

 

Jei vaikui – 1-2 metai

 

Išdėliokite figūrėles ar gyvulių paveikslėlius prieš save su vaiku. Pasakykite, kaip „kalba“ koks nors gyvūnas ir paprašykite vaiko parodyti, kuris taip sako. Jie iš pradžių nesiseka, padėkite mažyliui, vėliau jis perpras žaidimo taisykles ir parodys pats.

 

 Taip pat galite parodyti vaikui kokį nors gyvuliuką ir paprašyti pasakyti, kaip „kalba“ jis. Nepamirškite taisyklės, kad jauniklių ir suaugusių gyvulių balsai skiriasi.

 

Jei vaikui 2-3 metai

 

Išdėliokite figūras ar paveikslėlius prieš vaiką ir paprašykite jį užsisukti. Tada pamėgdžiokite kurio nors gyvulėlio balsą ir paprašykite jo pasakyti, kieno, o atsisukus dar ir parodyti į tą paveikslėlį.

 

Apsikeiskite vaidmenimis su vaiku – dabar jis pamėgdžioja balsus, o jūs spėjate, kieno jie.

 

Linksmų žaidimų!