Karštas reportažas iš Lietuvos zoologijos sodo

Karštas reportažas iš Lietuvos zoologijos sodo

25. Jun 2012, 08:30

Likus savaitei iki Zoologijos sodo bei Mamyčių klubo jungtinio gimtadienio apsilankėme Lietuvos zoologijos sode ir kviečiame pasižiūrėti mūsų įspūdžius.

 

Jau privažiavus prie zoologijos sodo vartų tampa aišku - nors ir sekmadienis, žmonių čia knibždėte knibžda. Keletą minučių tenka pastovėti prie bilietų kasų. Bilietas šeimai - du suaugusieji ir du vaikai - atsieina 44 litus. Įeiname pro vartus ir neapsirinkame - žmonių netrūksta.

{smallpic:1}

 

Vieni pirmųjų prie vartų lankytojus pasitinka dvikupriai kupranugariai. Jų nuo lankytojų neskiria aukštos grotos ir tvoros, tad šioje vietoje visi mėgsta fotografuotis - nuotraukos be grotų daug mielesnės. Visur kitur norint įamžinti gyvūnus, teks fotografuoti per grotas.

{smallpic:2}

 

Toliau takelis veda link tigro. Šis ilsisi pavėsyje, šalia žiūrinti šeima replikuoja: "O gal jis negyvas?"... Gyvas, gyvas, tiesiog, greičiausiai, po pietų, prigulė pietų miego. Beje, tigro narvas neseniai suremontuotas, šį plėšrūną galima smagiai ir patogiai stebėti pro stiklinę sieną, už kurios yra netgi stalas su suoliukais - patogu prisėsti pavargus.

{smallpic:3}

Kadangi svečiavomės zoologijos sode popiet, taip jau sutapo, kad nuo 14.30 valandos visiems norintiems yra demonstruojami terariumo gyventojai. Į lauką buvo išnešti keli gyvūnai. Ponia Birutė rankose laiko pieninę gyvatę, ją leidžia paglostyti visiems norintiems. Suaugusiems, jei nori, leidžia ją ir palaikyti, ypač, jei šeima pageidauja įsiamžinti su gyvate.

{smallpic:4}

 

Šalia gyvatės įsitaisę dryžuotosios agamos - tai tam tikri driežai, kurie labai mėgsta saulę - paaiškina zoologijos sodo darbuotoja. Jų liesti negalima, tačiau pasižiūrėti iš arti, nufotografuoti - prašom.

{smallpic:5}

 

Beje, šalia pastebėjome ir stiklainį su įmestais keliais litais. Tai neprivaloma, bet jei šeima nori ir gali, nusifotografavusi ir pabendravusi su terariumo gyventojais, gali įmesti litą ar kitą.

{smallpic:6}

 

Toliau keliaujame pas meškas. Juodosios nusiteikę draugiškai - atsisėdę pozuoja, viena ranka psirėmę į laiptus.

{smallpic:7}

{smallpic:8}

 

Baltoji meška kažko nerimsta - suka ratus savo narve, pirmyn- atgal, pirmyn- atgal.

{smallpic:9}

{smallpic:10}

 

O štai šio gyvūno, prisipažįstame, nepažinome. Teko skaityti informacinį stendą šalia narvo. Pasirodo, tai - kapibara, pats didžiausias graužikas pasaulyje!

{smallpic:11}

 

Žiūrovų netrūksta prie naminių gyvulių aptvaro - čia gyvena ožkos, kalakutai... Akį traukia jaunos ožkytės, neseniai atkeliavę į šį pasaulį.

{smallpic:12}

{smallpic:13}

 

Šis namelis ant vištos kojelės - mažųjų ožkyčių žaidimų vieta.

{smallpic:14}

 

Artėja  15 valanda, kuomet šeriami ruoniai baseine, tad skubame ten.

{smallpic:15}

 

Žuvų kibirėliu nešina zoologijos sodo darbuotoja nusiteikusi draugiškai - susirinkusiems vaikams ji pasiūlo pašerti ruonius. Vaikų ilgai kalbinti nereikia, jie čiumpa po žuvį ir meta ruoniui į vandenį.

{smallpic:16}

{smallpic:17}

{smallpic:18}

 

Bene lankomiausia vieta zoologijos sode- beždžionėlių narvai. Deja, jie išsislapstę po narvo kampus, tad nufotografuoti jų taip ir nepavyksta...

{smallpic:19}

 

Zoologijos sodo apačioje mūsų laukia didžiausias gyvūnas - žirafa, tad leidžiamės link jos. Pakeliui mūsų žvilgsnį patraukia baltasis povas. Gaila, kad gražiosios uodegos taip ir neparodė, bet vaizdas turėtų būti pasakiškas...

{smallpic:20}

 

Tęsiame pažintį su gyvūnais. Štai čia - dryžuotosios gnu.

{smallpic:21}

 

Na, o čia - simpatiškieji zebriukai.

{smallpic:22}

 

Zoosodo princesė - grakščioji žirafa.

{smallpic:23}

 

Išalkstame, tad traukiame link zoologijos sodo kavinukės. Pakeliui randame kioską su ledais ir užkandžiais.

{smallpic:24}

 

Na štai, ir kavinukė. Jeigu smalsu, štai ir visas jos meniu.

{smallpic:25}

{smallpic:26}

 

Pramogų zoologijos sode irgi radome, gaila tik, kad jos papildomai kainuoja. Štai galima pasijodinėti poniuku.

{smallpic:27}

 

Nučiuožti didele čiuožykla (vienas kartas - 2 litai).

{smallpic:28}

 

Pašokinėti ant batuto.

{smallpic:29}

 

Galima nemokamai pažaisti zoologijos sode esančiose vaikų žaidimo aikštelėse.

{smallpic:30}

{smallpic:31}

 

Tai štai kokie mūsų įspūdžiai iš vakarykštės sekmadienio popietės zoologijos sode. Tikimės, kad Jums buvo smalsu žvilgtelėti, o po savaitės atvažiavę į "Mamyčių klubo" ir Zoologijos sodo gimtadienį, jau žinosite, kur eiti ir ką galima pamatyti...

{smallpic:32}

 

Iki pasimatymo liepos 1 -ąją Lietuvos zoologijos sode!