Artėja šventės ir norisi pagaminti kažką naujo. PABANDYKIT ŠĮ RECEPTĄ
Patiekalui reikės:
1,5-2 kg karpio
350 g putojančio vyno (aš pilu, kad apsemtų)
125 g pievagrybių (man daugiau - skaniau :)
150 g sviesto (dedu iš akies)
250 g grietinės
2 kiaušinio trynių
šaukšto miltų (čia padažui, bet patarimas, jei grietinė riebi, miltų geriau nedėt ir geriau kuo natūralesnė, tada bus skanesnis padažas)
druskos pagal skonį
Karpio gabalus sudedame į troškintuvą (aš dedu į puodą, man geriau), apipilame putojančiu vynu ir troškiname.
Ruošiame grybų padažą:
pievagrybius nulupam, supjaustome, pakepiname svieste ir užpilame pasūdyta grietine (turėjau grietinę prastesnę, tai jau no toks superinis padažas gavos), sumaišytą su miltais (jei riebi grietinė-nededu).
Baigiant troškinti padažą, supilami kiaušinio tryniai.
Karpi troškinu 10-15 min. Po to sudedu į troškintuvą, žuvį apipilu grybų padažu ir dar 10-15 min. kepu orkaitėje.
Skanaus :) Tikiuosi, patiks.
labai gaila panos, bet artimiausiu metu tikrai negaminsiu sio patiekalo☹ bet jus pabandykit😀 sluoksniuojam mazdaug taip- zuvis, porai, krabai, kiausinis, majonezas ir vel taip pat sluoksniukas😀 kai virsutiniame sluoksnyje uzsideda kiausinis susmulkintas-labai dailiai atrodo😀
paniurele,laukiam issamaus aprasymo su nuotraukom tavo receptuko😃
as dar zinau nebloga receptuka😀 reikia rukytos juros lydekos, poru, kiausinio, krabu lezdeliu ir majoneso. viska pjaustom kubeliais ir pagal norus sluoksniuojam pertepdamos majonezu😀 bet pertept nereikia kiekvieno sluoksnio, nes majoneza valgyt irgi nekas, nu su protu zodziu😀 bet labai skanu,tinka kucioms, kaledoms ir kitoms progoms😀
aciukas milkiuke!!!😃. universalus patiekalas 😉
oho koks receptukas skanus. ir isgert ir uzkast 😀 saunuole Tamina. nenuilsti vietoj
skanu kaip bandysiu...as visad kepu karpi KRIENU padaze ,mhhhh...tik va manuo uosviu gvardija kumpiu nevalgo ,oi kaip nuotaika pernai kuciom sugadino..
idomus receptukas tikrai 😀