kalbiniai žaidimai

kalbiniai žaidimai

22. Mar 2017, 13:58 Kristina B. Kristina B.

 Protingi žmonės sako, kad svarbu ugdyti vaikų kalbinę raišką, turtinti žodyną ir t.t., ir kad geriausia tai daryti žaidimo forma. Tinka atpasakojimai, pokalbiai, eilėraščiai, klausinėjimai, knygų skaitymai ir kiti abiems pusėm priimtini kalbiniai dalykai. Tam yra ir aibė žaidimų. Mano dėmesį patraukė du.

Vaikiškas Alias. Jūs dar nežinote, bet mūsų namuose įjungtas šioks toks taupymo rėžimas, tad nutariau, kad tokį dalyką kaip vaikišką Alias aš tikrai nesunkiai pasigaminsiu pati. Ir vualia – štai jis. Tereikės kortelių ir flomasterių – galite nusipiešti ką tik norite. Jei su daile nedraugaujate, manyčiau būtų galima iš kokių reklaminių lankstinukų iškarpyti reikiamus paveikslėlius ir priklijuoti. Pagal pastebėjimą vaikams bent kelis kartus tikrai patinka sužaisti, be to, vaikai yra dviejų tipų – vieni mėgsta apibūdinti, kiti spėti.  Bet kuris variantas tinkamas, o labiausiai rekomenduojami abu.

Story cubes arba kubeliai, pagal kuriuos kuriamas pasakojimas. Mes tokį gavome dovanų, bet manau, kad nesunkiai irgi galima pasigaminti namuose. Jei auginate berniuką, tarp paveikslėlių rekomenduočiau įterpti sprogstančią bombą, bėgantį plėšiką ir mažą kačiuką. Vieną istoriją su numanomu siužetu maniškis užbaigė taip:  o tada atėjo mažas kačiukas ir primušė plėšiką. Bet, sakau, juk nelabai įmanoma.. daugiausia, ką tas kačiukas galėjo padaryti, tai pasiglaustyti aplink kojas. Ne, sako jis man, kačiukas, nors ir mažas, buvo labai stiprus.

:) smagių kalbinių eksperimentų.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 23. Mar 2017, 16:47

Labai puiku, o Alias tkrai smagiau patiems pasidaryti 😀

RenataŪselienė RenataŪselienė 22. Mar 2017, 19:36

Super, šitas žaidimas labai puikus😀 įsivaizduoju, jei atspausdinti dar paveikslėlius ir vaikai juos patys nuspalvintų, ir po to žaisti- rezultatai būtų taip pat puikūs😀