Kaip neprarasti kantrybės XXI amžiuje. VII dalis

Kaip neprarasti kantrybės XXI amžiuje. VII dalis

10. Jun 2014, 06:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Tęsiame Austėjos Landsbergienės paskaitoje tėvams ir pedagogams išsakytas įžvalgas apie vaikų auklėjimą ir ugdymą. 

Septinta dalis - pasitikėjimas

Vaikai mus kartoja, todėl visada darykite tai, ką šnekate. Neliepkite vaikui eiti skaityti, kai patys žiūrite televizorių. Jeigu patys nevalgote daržovių, nesitikėkite, kad ir vaikas jas valgys. Vaikas girdi tai, ką mato. Ir jie modeliuoja elgesį pagal mus. Todėl stebėkite ir save. 

Be to, svarbu turėti taisykles. Ne bausmes, bet aiškias ribas. Jeigu susitarėte, jog vaikas grįš septintą, o jis grįžo devintą, nepulkite jo kaltinti, o sakykite, kad jūs buvote susitarę ir labai jaudinotės jo nesulaukdami ir taip sugriovėte pasitikėjimą. Nebauskite jo neleisdami į gimtadienį į kurį jau buvote pažadėję leisti, bet tiesiog nebeleiskite išeiti ilgiau. 

Mano sūnui buvo leidžiama “Xbox’u žaisti 20 minučių per dieną, bet mes to nestebėjome, leidome jam pačiam nuspręsti kada ir kaip jis nori žaisti. Ir vieną kartą pamatėme, kad vietoj 20 minučių jis žaidė valandą. Pasakėme, kad jis sugriovė mūsų pasitikėjimą ir dabar Xbox’u jis žaidžia tik tuomet, kai esame namuose. Ir taip bus, kol jis nuspręs, kad jau atgavo mūsų pasitikėjimą, ateis pas mus ir pasakys tai. Tuomet ir tarsimės, ar vėl juo tikėti. 

Paskaitos I dalis

Paskaitos II dalis

Paskaitos III dalis

Paskaitos IV dalis

Paskaitos V dalis

Paskaitos VI dalis

Ekspertai

Austėja Landsbergienė

edukologė, darželio "Vaikystės sodas" ir "Karalienės Mortos mokyklos" įkūrėja
Austėja Landsbergienė in-vecaku-skola