Kaip Kernius ruošėsi darželiui?

Kaip Kernius ruošėsi darželiui?

02. Sep 2021, 21:35 Gintarė Gintarė

Sveiki visi, tęsiu praeito įrašo temą apie pirmąją savaitę. Taigi..... Kernius puikiai užmigo darželyje ir pirmą kartą pamiegojo beveik valandą! 

Aišku, migdė auklėtoja, dar sunku buvo pačiam. Bet turint galvoje, kad tai pirmas kartas, kai mažylį migdė ne vienas iš tėvų- nuteikė puikiai.

Štai beveik baigėsi antra Kerniaus savaitė darželyje ir galiu pasakyti, kad bent jau kol kas jam sekasi tikrai gerai, susigraudina vis mažiau, atsisveikina lengviau, miega darželyje ir būna su vaikais iki 17 valandos ar panašiai. 

 

Po rugsėjo pirmosios jam buvo šiek tiek sunkiau dienos metu, ypač kai verkė kiti (nauji) vaikai. Bet po pietų vaikams pasikeitus jam palengvėjo ir nuotaika pagerėjo. Tikriausiai sunku buvo dėl bendrų grupės emocijų. 

 

 

O dabar trumpai apie pasiruošimą, kurio tikrai nebuvo labai daug. Pirmiausia įsigijome lietingam orui tinkama aprangą, avalynę, antrą pamainą rudeninių lauko rūbų, basutės skirtas nešioti darželio viduje. Pirkinius vis dar peržiūrime, bandome pirkti kai tikrai reikia ir dėvėtus daiktus. 

Kitas etapas buvo Kerniaus nuteikimas. Buvo vieną kartą paliktas svečiuotis porai valandų pas draugę, kitą kartą su močiute, stebėjome reakciją išsiskiriant.

Taip pat dienos metu pradėjau derinti ryto atsikėlimo ir pietų miego laikus pagal darželio dienotvarkę. 

Galiausiai su vyru atrinkome patogiausią maršrutą automobiliu iki darželio ryte, kad nepakliūtume į kamščius bei nupirkome antrą automobilinę kėdutę į vyro automobilį, nes jis Kernių pasiims iš darželio. 

Prieš pat darželio pradžią pradėjau pasakoti Kerniui, kad jis eis į darželį, ką ten veiks, apžiūrėjome greta namų esantį darželį iš lauko, matėme ten daug vaikų, jų žaidimus. 

Prieš pat lankant darželį man dar liko paskutinė užduotis- susiderinti darbo laiką pagal tai, kada vežu vaiką į darželį. Kadangi esu mokytoja man tai padaryti buvo gana paprasta, tiesiog atvažiuosiu ne į pirmas pamokas :) 

Štai mūsų paprastas pasiruošimas ir paskutinė nuotrauka su įspūdžiais, kai iš darželio pirmą kartą pasiima tėtis <3