Kada vaikas nustoja miegoti dieną?

Kada vaikas nustoja miegoti dieną?

12. Mar 2014, 16:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Daugelis vaikų, būdami maždaug vienerių metų amžiaus, vis dar miega du kartus per dieną - ryte ir po pietų. 

Pasak specialisto Jurijaus Svažo, 18 mėnesių amžiaus vaikai pradeda atsisakyti rytinio miego, tačiau pietų miegą reikia išsaugoti iki maždaug 4 metų amžiaus.

Apie 50% ketverių metų amžiaus vaikų miega dienos metu, bet didžioji dalis (apie 70%) vaikų nustoja miegoti dieną būdami 5 metų amžiaus. Trims iš dešimties vaikų pietų miegas yra būtinas.

Žinoma, ir šiuo atveju reikia prisiminti posakį, kad kiekvienas vaikas individualus, bet visi vaikai turi šį tą bendro. Ar vaikas miegos dieną priklauso nuo to, kaip jis miegojo naktį.

Ikimokyklinukams reikia miegoti 12-14 valandų per parą.

Labai lengva paskaičiuoti - jei jūsų atžala atsigula miegoti 20 val. ir keliasi 8 ryto, dienos metu jam miegas nebūtinas. Bet jei 12 valandų miego jis negauna naktį, tuomet dieną pamiegoti jam reikia.

Bet tai ne vienintelis faktorius. Mažiems vaikams sunku nemiegoti kelias paras iš eilės, todėl valandėlę kitą pamiegoti dieną tikrai jiems į naudą.

Kelios rekomendacijos, kurios padės paguldyti mažylį pietų miegeliui:

-Jeigu migdote namuose, geriausia vaikučiui bus užmigti toje pačioje lovelėje, kurioje jis miega ir naktį - nes ši vieta jam asocijuojasi su miegu, todėl didelė tikimybė, kad jis greitai užmigs.

-Jei vaikas lanko vaikų darželį, tai ir namie laikykitės režimo, guldykite panašiu metu, tegu pasiima tą patį žaisliuką, su kuriuo miega ir darželyje.

-Stebėk vaiką, kada jis būna labiausiai mieguistas - ar iškart pavalgęs pietus, ar praėjus pvz. valandai po jų.

-Jeigu vaikas (iki 4 m. amžiaus) atsisako miegoti dieną, rekomenduojama vieną valandą paskirti ramiam poilsiui. Jei niekaip neįkalbate mažylio nusnūsti, pagalvokite, kaip jis galėtų pailsėti, taupydamas savo energją ir jėgas. Leisk vaikučiui skaityti knygelę arba tiesiog leisk jam pailsėti neryškioje šviesoje ir tyloje.

Kiek kartų per dieną miega tavo vaikas? Kiek valandų per parą jis miega?

12. Mar 2014, 21:56

Sunus 5m.miegodavo darzely pietu miego, o perejus i kita darzeli cia jau rinktis leidzia, tad nebemiega, bet irzlus buna, issidukes, o vakare velai uzmiega 21-22val, ryre jau puse 8 keliu pusryciu ji, tad miego per mazai.

12. Mar 2014, 19:59

nuo metu su puse sūnutis nebemiega pietų nei namie nei darželyje. tik kad darželyje jis tas dvi valandas sakė ramiai guli, o namie net ir neguli bet galvoju, kad penkiamečiui jau nelabai tai ir būtina😀

12. Mar 2014, 18:59

12 metu dukra ir dabar prigula pietu miego, o 4 metu sūnus miega 2 arba 3 val

ODISEJAaa ODISEJAaa 12. Mar 2014, 17:50

Mazoji(9men) miega du kartus.Keliasi apie 7val, eina pamiegoti 10val,trunka nuo valandos iki pusantros miegelis, antra karta eina jau abi su sese antra valanda,mazoji miega iki dvieju valandu o didzioji(3,5m) nuo valandos iki 3val kartais buna ir ilgiau kai pavargsta labai...
Mazoji per para panasei ismiega- 15val,didzioji- 12val-13val.😀

neri neri 12. Mar 2014, 17:50

mūsų vyresnėlė miegodavo pietų net ir eidama į pirmą klasę ,o mažoji nuo 3 metų jau niekaip 😀

12. Mar 2014, 17:27

Nuo 11 mėn. mano mergaitė ne visada miega dieną bent 30 min., o dabar, 1,5 m., jei dieną pamiega 2 val., tai vakare jau sunkiau užmiega. Labai žiūrim jos miega, nes jei tik 30 min. per daug, tai po to pametam ritmą.

12. Mar 2014, 16:52

Mano Tautvydas ( 1 metai ir 2 men ) miega ryte kokia valandele, ir pietu miegelio 2 valandas, nakti miega apie 12 valandu. Dicke Saule (3 metai 6 men) pietu kartais jau nemiega, bet tada paguli ramiai, nors beguledama daznai buna, kad ir uzmiega 😀 namti miega panasiai kaip ir brolis 😀

12. Mar 2014, 16:37

Mano beveik 3 metu Austėja miega pokaičio tai maždaug 2 - 3 val. O per parą tai maždaug - nakties 10 val. kažkur ir + pokaičio miegas tai gaunasi kad miega puse paros 😀