Ką Vilniuje galima nuveikti savaitės vidury?

Ką Vilniuje galima nuveikti savaitės vidury?

12. Jun 2017, 07:32 Kristina B. Kristina B.

Nors gyvename ir Vilniuje, jei nori susirasti pramogą, kuri būtų įdomi vaikui vidury baltos dienos darbo savaitės vidury, tai turi dar gerokai pasukti galvą. Tačiau ne tiek pasukus galvą, o kiek pasinaudojus paieška, atradau, kad Neries pakrantėje šalia Baltojo tilto stovi Vikingų laivas, kuris vos už 9 eurus yra pasiryžęs Jus paplukdyti, palinksminti ir dar ką nors įdomaus papasakoti. Jei norėsite juo pasinaudoti, atkreipiu dėmesį, kad reiktų iš anksto pasiskambinti ir perspėti apie savo planus.

Kadangi pas mane dar ir kūdikis ant rankų, pergyvenau, kad pūs baisūs vėjai, bet taip nebuvo. Galima netgi teigti, kad vidury upės pučia mažiau nei ant kranto. Svarbiau nepamiršti kremo nuo saulės nei šilto megztinio. Kitas mane jaudinantis dalykas buvo, kokia kalba vyks ekskursija, nes aprašymus radau tik angliškus, bet ji vyko mums priimtina lietuvių kalba. Be to, netgi mano 74 metų antsvorio turinti mama sugebėjo į jį įlipti, tai užtikrinu, kad laivas stabilus ir tinka visokio amžiaus, sudėjimo ir nusiteikimo žmonėms.

 20170612073139-29735.jpg

Laivas įspūdingas, paties kapitono rankomis statytas. Mus pasitiko itin draugiški ir paslaugūs senoviniais rūbais apsitaisę vyrai, kurie ne tik grojo ir pasakojo Vilniaus legendas, bet ir padainavo keletą lietuviškų dainų, pavaišino gira ir mielai atsakinėjo į klausimus apie senovę, legendas ir Vilnių. Užtrukome apie valandą.

 20170612072855-98656.jpg

Labai rekomenduoju asmenims su ūgtelėjusiais ir smalsiais vaikais, besidomintiems senove bei miesto svečiams.

Kristina B. Kristina B. 13. Jun 2017, 09:39 jaldija

labai rekomenduoju. Atrodo, nors ir žinau tas Vilniaus legendas, bet sužinaujau ir laaaabai daug man netikėtų nežinotų dalykų

jaldija jaldija 12. Jun 2017, 22:10

tikrai įdomu👍