Ką veikti su vaiku skrendant lėktuvu?

Ką veikti su vaiku skrendant lėktuvu?

27. Jul 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ruošiantis į kelionę su kūdikiu ir mažu vaiku lėktuvu, tėvams kyla klausimas: ką veiksime skrydžio metu su vaiku? Kaip jį užimti? Keletas patarimų.

Knygutės

Jei mažylis mėgsta vartyti knygutes ar klausyti pasakų, pasiimkite su savimi knygutę. Jeigu vaikas turi pačią mėgstamiausią, kurią nuolat jums atneša, prašydamas paskaityti, paimkite ją. Jei mažylis tokios mėgstamiausios knygos neturi, nupirkite knygyne naują knygutę, kuri nors trumpam jį sudomins skrydžio metu. Tai gali būti pavyzdžiui, lipdukų knygą, kuriuos vaikas galės klijuoti skrisdamas.

Kas už lango?

Ne kiekvieną dieną pasitaiko pabuvoti „danguje“ tarp debesų, todėl pasakokite mažyliui tai, ką matote už lango. Papasakokite apie tai, kas yra debesis, kada jis pradeda lyti.

Pieštukas, flomasteris ar kreidutė

O gal Jūsų atžalėlė mėgsta piešti? Tokiu atveju įsidėkite į rankinį bagažą pieštukų, flomasterių ar vaškinių kreidelių su popieriumi, kad vaikas galėtų papiešti.

Konstruktorius

Jeigu mažylis mėgsta konstruoti, galite pasiimti keletą kaladėlių, tik ne per daug ir nelabai smulkių, nes kyla pavojus jas išbarstyti ir pamesti. 

Nuotraukos fotoaparate

Jeigu į kelionę vežatės fotoaparatą, galite parodyti mažyliui jame esančias nuotraukas – paprastai jie tai mėgsta. Tas pats galioja, jei nuotraukų turite mobiliajame telefone. 

Kompiuteriniai žaidimai

Jeigu su savimi į kelionę pasiėmėte nešiojamąjį kompiuterį, žaidimų konsolę, išmaniųjų telefoną, galite leisti mažyliui šiek tiek pažaisti jais. Net jei esate skeptiškai nusiteikę prieš tokios „technikos“ naudojimą mažiems vaikams, skrydžiai lėktuvu juk pasitaiko ne kasdien – padarykite išimtį iš taisyklės. 

Žodžių žaidimai

Jie tiks žaisti jau su vyresniaisiais, nuo 3 metų vaikais. Tarkim, sugalvokite raidę (A, M) ir sakykite žodžius, kurie prasideda šia raide. Arba su vaiku pažaiskite spalvų žaidimą: „kokius daiktus žinote žalios spalvos?“

Pirštukų žaidimai

Pirštukų žaidimus paprastai žaidžiame jau su kūdikiais, pavyzdžiui, „Viru viru košę“. Prieš skrydį internete pasiieškokite ir kitų pirštukų žaidimų, jie paprastai patinka mažiesiems.

Užkandžiai

O kaip gi be jų... Pasirūpinkite iš anksto vaiko mėgstamomis užkandėlėmis – sausainiais, kukurūzais, sūrio lazdelėmis ir panašiai.

Pasivaikščiojimas po lėktuvą

Jeigu mažyliui nusibodo sėdėti vienoje vietoje, galite surengti jam „ekskursiją“ po lėktuvą, nueidami, pavyzdžiui, iki tualeto, ar durų, už kurių sėdi lėktuvo kapitonas.

Svarbu!

Kiekviena mama pažįsta savo vaiką geriausiai, žino, kokie užsiėmimai jam labiausiai patinka ir ilgiausiai sudomina. Būtent pagal tai ir reikėtų rinktis vaikui žaislus į lėktuvą.

Ką jūs suglvojate su vaikučiu skrendant?