Ką daryti, kai skrendant lėktuvu vaikui užgula ausytes

Ką daryti, kai skrendant lėktuvu vaikui užgula ausytes

17. Jan 2012, 00:00

Keliauti su vaikais lėktuvu smagu. Tačiau ką daryti, kai vaikams užgula ausis ar jas skauda pakilimo ir leidimosi momentais dėl staigaus slėgio pasikeitimo?

 

Pirmiausia, nebijokite keliauti su mažais vaikais. Kaip sako specialistai, skraidyti lėktuvais galima su ką tik gimusiu vaikučiu, svarbiausia mokėti juo tinkamai pasirūpinti kelionės metu.

 

Bene dažniausias keliaujančių tėvelių klausimas - ką daryti, kai vaikučiui užgula ausis?

 

Štai keli patarimai:

 

Svarbiausia - vartoti daug skysčių


Pasak vaikų ligų gydytojos Eglės Garbužienės, jei mamytė žindanti, geriausia leidžiantis ir kylant lėktuvui priglausti kūdikį prie krūties ir pamaitinti. Tuomet jam ausytes neužguls.

 

Vyresniems vaikučiams patariama gerti vandenį ar sultis iš buteliuko. Dėmėsio - sėdint, ne gulint! Nes slėgis ausytėse lyginamas būtent vertikalioje padėtyje.

 

Kodėl reikia gerti? Aukštai ore yra labai sausas oras, tad greitai džiūsta gleivinės, mažėja sekrecija, sunkiau ryti, todėl paburksta nosies gleivinės, sulėtinamas slėgio susilyginimas ausytėse. Tad patariama gerti kuo daugiau skysčių.

 

Jei gerti vaikas atsisako, ką daryti?

 

Jeigu vaikui sunku įsiūlyti daug gerti, mažama vaikui galite pasiūlyti čiulptuką. Jei vaikutis vyresnis nei treji metai, yra daugybė būdų, kurie patiks vaikui – saldainiai, kramtomoji guma.

 

Suslogavome

 

Jei vaikutis suslogavo prieš kelionę, valandą prieš pakylant lėktyvui įpurkškite vaikui į nosytę gleives sutraukiančių vaistukų, kurie mažina nosies sekreciją. Taip jam bus lengviau kvėpuoti. Tą patį padarykite ir leidžiantis lėktuvui. Taip padės išlyginti slėgį ausytėse.

 

Ar jūs esate keliavusios lėktuvu su savo mažyliu?  Jei taip, nuo kokio amžiaus pradėjote?

 

17. Jan 2012, 21:41

skridome ir ne vienas is paisulytu dalyku mums nepadejo(mums buvo metai ir 8men), vaikas net pradejo dusti nuo rekimo ir vemti. bet skrendant namucio pries pat skridi idaviau paracetamolio zvakute,ji nuramino ir uzmigde vaika,tad skrydis buvo sklandus.