Ir jau rytoj TAS rytojus!

Ir jau rytoj TAS rytojus!

31. Aug 2021, 14:41 Toma Beržonskienė Toma Beržonskienė

Darželio susirinkime visi susirinkom lygtai birželio pradžioj, gal vidury, jau sunkiai bepamenu. Paskambino direktorė ir pakvietė į tą susirinkimą lauke. Daug mažų kėdučių puslankiu susodinta, po medžiu pavėsyje, vasara, karšta. Daug mamų ir vienas vienintelis tėtis. Susirinkimui vadovavo direktorė ir pavaduotoja. Tas žodis direktorė toks savaime įtaigus ir baugus. Taip kažkaip nedrąsu, atsakingiau negu su auklėtoja. Atrodo, o kaip ji gali viską papasakoti, jei su vaikais tiesiogiai nedirba? Bet užtat tame darželyje darbuojasi 25-ius metus, jei neklystu. Kad daug, tai tikrai. 


Direktorė papasakojo apie darželį, jo veiklas, tikslus, pareigas, na tie visi tradiciniai dalykai. Ir tas smulkmenas apie grupę, na iš tikrųjų ne smulkmenas, o labai svarbius dalykus, tik kad viską taip lengvai pateikė jog visas neramumas ir kažkoks priešiškas nusistatymas dingo. Papasakojo apie dieną darželyje, ryto tradicijas, ką reikėtų išmokti iki pradedant lankyti, o ko nebūtina.

Taip smagu buvo tas pastabas į užrašų knygutę rašyti, juk kai nedirbi, tai darbo kalendoriaus nereikia, pamiršti, ką reiškia viską pasižymėti. Viską susižymėjom, apkalbėjom ir iškeliavom namo. Kitas susitikimas rugpjūčio vidury.

 

Atėjus rugpjūčio viduriui skambinu sutartu laiku. Keliauju į darželį. Tiek daug mamų pergyvenančių dėl daiktų sąrašo, kurį pateiks ar pateikė darželis, o aš kažkaip rami…. Juk nepaprašys stebuklų, viską turim namuose. Na taip, gal kažko bus daugiau keliais vienetais, nei įprastai, bet jau ir ritmas kitas, o visa kita rasim paprasčiausioj Maximoj ar Akropoly. Vienos kalba apie lipdukus ant vaikų rūbų, tada ir aš imu googlinti, kitos apie kažkokius kombinezonus žiemai? Tai gal ir man reikia? O direktorė pasakė paprastai, nereikia nieko. Jie dar maži, visko mums užteks, o ko neužteks - paprašysim. 

Padėkoju, nusišypsau ir išeinu laiminga. Kažkaip širdy ramu. Ai, nemačiau dar auklėtojų, bet ar kažką tai keičia? Juk bendrauti tai reiks Adomui, ne man. O jam jos gali patikti lygiai taip pat, kaip ir nepatikti. Bet aišku, tikėkimės, kad viskas bus gerai. 


Rugsėjo 1-ąją 9 valandą keliausim į darželį. Adomas kartu su dar 5-6 vaikais pradės kartu pratintis ir vėliau, nežinau, kada tas vėliau prisijungs kiti vaikai, taip tol, kol visi pripras ir susirinks visa grupė. 

Beliko išlyginti baltus marškinius ir suruošti vyriškiui gėlių. Visa kita bus savaime. Visa kita bus savaime gerai!