Ignoto pasiruošimas darželio lankymui

Ignoto pasiruošimas darželio lankymui

30. Aug 2020, 21:42 RenataŪselienė RenataŪselienė

Vienos taisyklės kaip ruoštis darželiui tikrai nėra.

Mano patirtis rodo, kad visi vaikai tokie skirtingi, nepriklausomai nuo to, kad auga vienoje šeimoje ir tokiom pačiom sąlygom.

Ignoto atitrūkimas nuo namų man buvo baisiausias. Aš tikėjausi blogiausio scenarijaus ir jam ruošiausi. Nebuvo viskas taip juoda, kaip sau mintyse piešiau.

Gal tam įtakos turėjo knygelių skaitymas apie personažus, kurie lanko darželį, gal nuolatinis kartojimas, ką jis ten veiks, gal prisiminė kaip sesės vykdavo pasiimti. Nes iš savo asmeninės patirties nebuvo teigiamų prisiminimų, o ir laikas per trumpas jo ankstesniems 'bandymams'. 


Specialių pirkinių tikrai nebuvo. Vienintelis - guminiai batai. Apie juos užsiminė auklėtoja. Ir tikrai, po drėgną žolę daug smagiau su guminukais. Bėda tik ta, kad jam tiek patiko, kad galėtų nenusiauti visą parą. 


Rūbus naudojame turimus. Jis auga tokiu kosminiu greičiu, kad nematau reikalo saugoti ar skirstyti "darželio-ne darželio". 


Šių metų situacija, atsižvelgiant į visą covid nežinomybę, tokia padrika, kad vengiau dubliuoti daiktus, kurių gali reikėti. Basutės kasdien atsinešam ir išsinešam, atsarginius rūbus įdedu ir papildau pagal poreikį. O daugiau kaip ir nieko jam nereikia. 

Didžiausia investicija-nuolatinis įdirbis pasakojant kiek daug smagių dalykų laukia jo darželyje.