Į svečius pas žvėrelius

Į svečius pas žvėrelius

23. Oct 2011, 07:00

 

 Kol dar neprasidėjo žiema, siūlome pasinaudoti proga ir aplankyti Lietuvoje esančius zoologijos sodus.

 

Taip, didysis zoologijos sodas yra vienas, Kaune. Tačiau be jo egzistuoja keletas mažų ir jaukių vietelių, kur mažuosius vilioja mėgstami gyvūnai.

 

  • Kauno zoologijos sodas

Tai seniausias ir didžiausias Lietuvos zoologijos sodas. Kai 1938 metais jis atsidarė, jame buvo vos 40 gyvūnų, visi – profesoriaus Tado Ivanausko atvežti. Šiandien čia gyvena apie 3000 įvairiausių gyvūnų – nuo mažiausios kanarėlės iki didžiojo kupranugario.

 

Vaikams iki 5 metų mokėti už bilietą nereikia, 5-16 m vaikams bilietas kainuoja 10 lt., suaugusiems -12 lt.

 

  •  „Mini Zoo“ Klaipėdos raj.

Važiuojant prie jūros, galima aplankyti „MiniZoo“, įsikūrusį Jonušų kaime Klaipėdos rajone. Tai privatus zoologijos sodas, anot Vikipedijos, kuriame šiuo metu yra apie 600 skirtingų rūšių Čia laikomi įvairių rūšių ir veislių laukiniai (egzotiniai) ir naminiai gyvūnai.

 

  •  „Mini zoo“ Lietuvos- Lenkijos pasienyje

Važiuojant iš Kalvarijos link Lenkijos, Trakėnų kaime rasite „Mini zoo“.  Tai pats jauniausias zoologijos sodelis, įkurtas prieš kelerius metus. Mažuosius lankytojus čia pasitinka ne tik liūtas karalius, bet ir poniai (kuriais galima pajodinėti), šernai, zebrai, vilkai ir kiti žvėrys bei paukščiai. Vaikams itin patinka atrakcija šerti gyvūnus. Už kelių litų mokestį čia galima nusipirkti kibirėlį pašaro ir pašerti Mini zoo gyventojus.

 

  • Žvėrinčius

Žemaitijoje, netoli nuo Telšių (Laukstėnų kaime) įsikūręs „Žvėrinčius“. Jo aptvaruose gyvena danieliai, šernai, stirnos, vilkai ir kiti gyvūnai.

 

  • Grūto parkas

Grūto kaime šalia Druskininkų veikia ne tik skulptūrų muziejus po atviru dangumi, bet ir mažas gyvūnų kampelis. Šalia yra didelė žaidimų aikštelė.

 

  • Stumbrynas

 „Pašilių stumbrynas“ yra Panevėžio rajone. Čia galima pamatyti stambiausią laukinį gyvūną – stumbrą. Stumbrai įrašyti ne tik į Lietuvos, bet ir į tarptautinę Raudonąją knygą.

 

  • Pavilnio gamtininkų centras Vilniuje

Tiesa, gyvūnų čia nedaug, vos keli, tačiau pamatyti ožkytę, poniuką ir išdidųjį ponį tikrai galima.

 

Smagių kelionių su vaikais!

 

Gal jau teko lankytis? Kokie įspūdžiai?