Gyvūnams draugiškos bibliotekos kieme - piknikas su augintiniais

Gyvūnams draugiškos bibliotekos kieme - piknikas su augintiniais

25. Jun 2020, 12:11 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

 

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia visus gyvūnų mylėtojus į Pikniką su augintiniais, kuris vyks birželio 27 d., šeštadienį, 12–16 val. bibliotekos Z. Kuzmickio padalinio (Raseinių g. 26) kieme. 

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka jau trejus metus oficialiai draugiška gyvūnams, o tai reiškia, kad į visus jos padalinius galima užsukti su augintiniu. Šis piknikas – dar viena proga apie tai priminti, o tuo pačiu smagiai ir turiningai praleisti šeštadienį. 

Kiekvienas į pikniką užsukęs šuo arba katė bus pavaišintas renginio rėmėjų „Mars Lietuva“ dovanotais skanėstais, o jų šeimininkai – kava iš „Caffeine“. Bibliotekos kieme lauks pramogos tiek keturkojams, tiek ir žmonėms: savo veiklą čia pristatys Kaniterapijos klubas, VšĮ „Lesė“, „Draugiški gyvūnams“, su viso Kauno augintiniu – mitiniu žvėrimi supažindins „Kaunas 2022“ bendruomenių programa „Fluxus Labas“. 

Renginio lankytojai kviečiami aukoti VšĮ „Lesė“ Kauno skyrius globotiniams: atnešti konservų šunims ir katėms, kačių kraiko, buitinės chemijos, nenaudojamų namų apyvokos daiktų (tinka visi nedūžtantys indai, dubenėliai, puodai ir t.t.), nebenešiojamų drabužių ir nenaudojamos tekstilės (išskyrus pūkines pagalves ir antklodes).

Pikniko dalyviai taip pat bus kviečiami užsukti ir į bibliotekos vidų, išsirinkti ir pasiskolinti knygų arba Žaislotekos žaislų ir stalo žaidimų, o gal tapti naujais skaitytojais. Visą renginio laiką veiks ir nemokamas Šerloko Holmso pabėgimo kambarys, kuriame bus galima apsilankyti.

Nuo 16 val. bibliotekos kieme vyks koncertas-susitikimas visai šeimai „Kai nesirašo!“ su vaikų rašytojais Justinu Žilinsku ir Tomu Dirgėla. Jie pristatys naujai sukurtą muzikinį duetą. 

Daugiau informacijos apie Pikniką su augintiniais: https://www.facebook.com/events/279431616800707/