Gimtadienio idėja

Gimtadienio idėja

25. Apr 2017, 12:39 Kristina B. Kristina B.

Esu tokia mama, kuri turi rimtų problemų su organizacija. Visokie darbai, kai reikia kažką suplanuoti ir suorganizuoti, suburti ir sustyguoti – peilis po kaklu. Ir vis dėlto, kai esi mama, gyvenimas verčia. Pvz kad ir penkiamečio gimtadienis vasario gale. Penki metai tai jau toks laikas, kai namie nebelabai norisi švęsti, o dar kai manasis toks judrus ir gyvybingas. Žaidimų kambarys mums netiko, nes vaikų pažįstame nedaug – turime vos tris tokio pat amžiaus draugus. Tad ką daryyyt?

20170425123859-82731.jpg

Dar esu labai praktiškas žmogus, tad iš to praktiškumo (išliekamoji nauda, nebandyta patirtis) ir gimė idėja surengti gimtadienį keramikos studijoje. Kadangi organizacija mano silpnoji vieta, tad tiesiog paskambinau ir susitariau artimiausioje pagal adresą keramikos studijoje. Užsiėmime dalyvauja iki 10 žmonių, suaugę pageidautini, nes molį reikia minkyti, kočioti.. kiekvienam vaikui turi būti po padedantį suaugusį. Kadangi vaikai tokiam amžiuj dėmesį sunkiai išlaiko, suaugėliai po to spėja dar ir savo darbelį pasidaryti. Laiko duoda dvi valandas. Per jas spėjama ir padirbėti ir po to dar tortą suvalgyti.. Aišku, jei jūs, kaip mes, esate prie plepiųjų, tai laiko greičiausiai neužteks (manau optimalus laikas, tokiam gimtadieniui trys valandos, bet papildoma valanda brangiai kainuoja, o mokėti vien už tai kad leistų pasiplepėti kažkaip nekilo rankos). Dar reikia pamąstyti, ką gaminate, nes jei norėtumėte dubenėlio, vazos ar puodelio, tokį darbelį teks glazūruoti, taigi vėl per naują burti žmones pasisėdėjimui. Arba nuglazūruoti jų darbelius už juos, kaip nutarėme padaryti mes. Na, ir žinoma, darbelius atsiimsite ne iš karto, o tik po to, kai jie bus išdeginti krosnyje (po padarymo ir dar kartą po glazūravimo). Mūsų atveju, užtruko gerokai ilgiau nei mėnesį.  Mūsų išsirinkta keramikos studija labai patiko šiltu bendravimu, erdve ir t.t. bet jai labai trūksta organizuotumo. Kaip vyras pasakė, matyt, meniška dvasia neleidžia. Tad daug mūsų darbelių dingo, sudužo ar tiesiog kažkur pasimetė. Reikia iš anksto susitaikyti, kad taip gali nutikti.

20170425123926-53048.jpg

Šalia buvo pateiktas tortas, užkandžiai ir atsigėrimas.

Iš vaiko gavau riebų pliusą, jis tikrai buvo patenkintas tokiu gimtadieniu. Svečiai, bent jau taip sakė, irgi.

Aš – didžiavausi, kad įveikiau šį iššūkį ir dabar džiaugiuosi darbeliais. Su vaiku vis pasvarstome, kad būtų smagu dar ką nors pasigaminti. Aš už tokius – kūrybingus ir produktyvius - gimtadienius. Bus smagu kas kartą, pamačius kur tą darbelį, vis prisiminti kaip ir kada jį darėme, glazūravome, važiavome pasiimti.

20170425123951-31749.jpg

Kaip Jums toks gimtadienis?