Geriausia dovana darželio baigimo proga - prisiminimų knyga

Geriausia dovana darželio baigimo proga - prisiminimų knyga

23. Mar 2016, 12:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Po kelių mėnesių nemažai vaikų išdidžiai pakeltomis galvomis keliaus į darželio išleistuves. O kokia šventė be dovanų? Tiesa, šįkart norisi, kad jos būtų ne tik smagios, bet ir prasmingos. Todėl kas gali būti geresnė dovana nei širdžiai mielas prisiminimas? 

Kiekviena diena praleista darželyje kupina įvairiausių akimirkų, kurias dažnai turime įamžintas nuotraukose. Juk dabar vaikus fotografuoja ne tik tėveliai, bet ir… darželių auklėtojos. 

„Mes stengiamės tėvus įtraukti į darželio gyvenimą. Jeigu atėjo naujas vaikas, būtina parašome žinutę, kaip sekėsi jam valgyti, miegoti ir prie viso to prikabiname nuotraukas. Tuomet iš tėvų sulaukiame milžiniškos pasitikėjimo bangos. Gaila, kad nepaisant to, jog daug fotografuojame, įpročio darytis nuotraukų nebeturime, o juk norisi, kad visa tai liktų šalia tavęs“, - pasakoja - darželio Strazdanėlės auklėtoja Svajūnė.

20160323094708-96656.jpg

Kiekviena graži nuotrauka gali tapti šildančiu prisiminimu, jei mes jos nepaliksime tiesiog kažkur skaitmenoje. Todėl šio darželio grupė vaikų atsisveikinimo proga susikūrė savo prisiminimų knygą!

„Norėjosi, kad būtų kuo daugiau vaikų asmeninių prisiminimų. Knygelės viršelį puošia šiltas darželio logotipas, o pirmame puslapyje - knygos savininko nuotrauka“, - idėja dalinasi Svajūnė. 

Vaikų emocijas sunku nupasakoti - jie ne tik su džiaugsmu ieškojo savęs, bet pirštais baksnojo savo draugus, prisiminė gražiausius momentus kada tai buvo įamžinta. 

Auklėtoja džiaugėsi, kad kurti ZOOMBOOK fotoknygą nebuvo sunku. Sistemoje rado daugybę galimybių, kaip išdėlioti nuotraukas, fono spalvų ir faktūrų, galimybių, kur užrašyti tekstus. 

„Sukūrus pirmą šabloną, vėliau tereikėjo pakeisti nuotraukas į konkretaus vaiko. Tai kūrybiškas ir malonus darbas“, - pataria Svajūnė. 

20160323094720-37577.jpg

Darbas kūrybiškas, o rezultatas liks kaip prisiminimas visam gyvenimui…

„Manau, kad neapsakomai gera užaugus turėti tokius prisiminimus. Juk jie galės jas vartyti, kai jiems bus 20, 30 ar 40 metų “, - šypteli darželio auklėtoja.

Žinoma tokia mano darželio knyga – pasitarnauti gali ne tik tiems vaikams, kurie jau viena koja palikę darželį. Juk vaiko kiekviena diena čia - tai atradimų diena. Todėl svarbios ir pirmosios darželio lankymo dienos, ir kiekvieni prabėgę čia metai…

Gyvenimas tai ne tos dienos, kurios prabėgo, o tos, kurias norisi prisiminti. Tad ką prisimins jūsų vaikai pabaigę darželį?

Fotoknygas knygas galite susikurti www.zoombook.lt

20150906095611-40730.jpg