FOTO: Įspūdingiausi vaikų Helovino kostiumai

FOTO: Įspūdingiausi vaikų Helovino kostiumai

31. Oct 2014, 08:31 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šį sekmadienį, lapkričio 2 dieną, Kaune vyks bene didžiausia šalyje vaikams skirta Helovino kostiumų šventė, kurios dalyviai varžysis dėl įspūdingiausių kostiumų titulų. Juos pelnys monstrų, vaiduoklių, vilkolakių, vampyrų, mumijų, velnių ir kitų antgamtinių būtybių kostiumais persirengę įvairaus amžiaus vaikai.

Jie ketvirtus metus iš eilės prekybos ir laisvalaikio centre „Mega" stebins, triukšmaus ir gąsdins susirinkusius lankytojus, pristatydami originalius Helovino kostiumus.

Pasisemkite idėjų, kaip papuošti vaikus Helovino šventei nuotraukų galerijoje.

Nors baugus, paslaptingas ir pašėlęs Helovinas švenčiamas daugelyje Vakarų šalių, Lietuvoje šią vaiduoklišką šventę labiausiai mėgsta paminėti jaunimas ir vaikai. „Skatindami jų kūrybiškumą, edukologai dažnai pabrėžia, jog tėvai turi ieškoti tokių veiklų, kurios yra įdomios ne tik suaugusiems, bet ir jų atžaloms. Todėl kviečiame tėvelius kartu su vaikais praleisti daugiau laiko, dalyvauti konkurse ir sukurti įdomiausius Helovino kostiumus, kurie leis vaikams atskleisti ne tik savo kūrybinius, bet ir artistinius sugebėjimus", – sakė Rasa Vyšniauskienė, prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega" valdančios bendrovės „Baltic RED" rinkodaros vadovė. 

Šventėje vaikai taip pat išvys nemokamą „Užupio teatro" spektaklį „Vuoklių Hellovynas". Tai pagal Jurgos Ivanauskaitės kūrinį „Stebuklingoji spanguolė" pastatytas spektaklis, kuriame pasakojama apie pagrindinio herojaus kelionę ir susitikimus su įvairiais vaiduokliais bei dvasiomis. Šio spektaklio  metu vaikai ne tik pamatys, bet ir išgirs kalbančias keisčiausias būtybes – vaiduoklius Vuoklius, Kauką Pranciškų, Senelį Gąsdintoją, Alisą ir kiškį Mataušą, kurie į „Megą" atkeliaus iš vienos žinomiausių pasakų „Alisa Stebuklų šalyje".

Vaikų Helovinas prasidės lapkričio 2 d. 13 val. Kauno prekybos ir laisvalaikio centro „Mega" (Islandijos pl. 32, Kaunas) centrinėje aikštėje. Po spektaklio, 14-17 val., vyks įspūdingiausių vaikų Helovino kostiumų rinkimai, linksmi žaidimai ir nugalėtojų apdovanojimai.

Fotobloge - „Megos" vaikų Helovino kostiumų konkursų archyvo nuotraukos.