Elijas kraunasi kuprinę į darželį

Elijas kraunasi kuprinę į darželį

22. Aug 2018, 15:05 LePukuota LePukuota

Sveikos mamos,

liko tik gera savaitėlė iki pradėjimo lankyti darželį, nors tėvų susirinkimas numatytas tik kitos savaitės gale ir praktiškai negavom dar jokių "namų darbų", bet pats laikas peržiūrėti spintą, pasižiūrėti ar ko netrūksta būsimam darželinukui. Aš mėgėja vaikams rūbus pirkti į priekį, per išpardavimus ir visokias akcijas, tai Elijas praktiškai paruoštas metus į priekį, tik avalynę ir visokias smulkmenas kaip pirštines, kojinytes palieku paskutinei minutei.

Taigi darželinukams reikia patogių rūbelių ir iš patirties auginant vyresnėlę sakau, kad rengti tais rūbeliais, kurių negaila, kad išteps maistu, dažais ar grįš iš lauko žemėtas. Drabužėliai turi būti lengvai aprengiami, kad pats vaikutis galėtų mokintis pats apsivilkti ir auklėtojoms būtų lengviau. Avalynė taip pat lengvai apaunama - su lipukais, užtrauktuku, jokių raištelių.

20180822143904-90717.jpg

Rugsėjis dar nusimato šiltas, tai panaudosim vasarinius lauko lietaus rūbelius - kombinezoną, striukytę su pašiltinimu, lietingam orui guminius botus, o sausam gal dar ir basučių prireiks arba kedukus.

20180822144056-53588.jpg

Rudeniui ir žiemai jau pasiruošiau striukytę, ištikimi likom ir Columbia kombinezonui, pernai dar rengėmės vientisu pūkiniu, šiemet jau manau bus patogiau su dviejų dalių kombinezonu. Darželio grupėje būna kartais vėsu, tad auklėtojos prašo, kad atsargai paliktume šiltą liemenę.

20180822144317-42044.jpg

Kepurėles renkuosi dviejų tipų, kai šilčiau - užmaunama dvisluoksnė medvilninė kepurė ir užmaunamas šalikėlis - kaklo krūtinės apsauga, o atvėsus - merino vilnos šalmukas su medvilniniu pamušaliuku. Pirštines pirksiu vėliau, bet tokia taisyklė, kad į darželį tik kumštinės ir sujungtos virvele, kad nepasimestų.

20180822144559-83889.jpg

Apsirūpinę apatiniais merškinėliais, kelnaitėmis, pižamomis, pėdkelnėmis. Jų reikia palikti atsargai ir darželio spintelėje, jei prireiktų pasikeisti. 

20180822144746-25899.jpg

Na ir pagrindiniai rūbeliai. Kelnytės lengvai užmaunamos, reikia ir plonesnių ir storesnių pagal orą, viršutiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis, manau jų prireiks tikrai daug. Tapkytes rekomenduoja tvirtai prilaikančias kojytes, tad gal panaudosim ir vasarines basutes kai baigsis sezonas, bet turim ir tekstilines, lengvai apaunamas ir lengvas, neslystančiu paduku. Atsarginių viršutinių rūbelių taip pat reiks palikti spintelėje.

Kiek pamenu, kai vyresnioji sesė pradėjo  lankyti darželį (dar nebuvo 2 metukų) ir seilinuką nešėsi, bet Elijas jau nuo metukų nenaudoja tokio daikto, švariai pavalgo tai ir neplanuoju pirkti. Jei grupėj nebus, įdėsiu apsauginę prijuostę, kai pieš su dažais ar kitom tepliom priemonėm. 

Na ir dar nesam išaugę iš sauskelnių, tad kolkas atsargai visad nešimės Huggies Pants ir drėgnų servėtėlių.

Gal dar ką pamiršau? Kaip jūs ruošiatės būsimi darželinukai? :)

Kitą savaitę mums liko susitvarkyti sveikatos pažymas, sudalyvauti tėvų susirinkime, toliau su vaikučiu kalbėti apie darželį ir jo tvarką, pamažu grįžti į rėžimą, anksti gultis, anksti keltis ir laiku pavalgyti (9:00 val. pusryčiai, 12:00 val. pietūs, 16:00 val. vakarienė) ir diena prieš rugsėjo 1 bėgsim susipažinti su auklėtojomis. 

 

Iki kitų kartų!

Egelė Egelė 24. Aug 2018, 13:29

Šauniai susiruošę 😉