Dvynukai gimė skirtingose šalyse

Dvynukai gimė skirtingose šalyse

11. Jul 2012, 00:00

 

Viena gimdyvė iš Didžiosios Britanijos Nortumberlando grafystės mažesniu negu dviejų valandų skirtumu pagimdė dvynius skirtinguose šalies regionuose, rašo „BBC News“.

 

28 metų Donna Keenan pirmąjį iš dvynukų - Dylaną Josephą - liepos 1 dieną pagimdė maždaug 22 val. vietos (24 val. Lietuvos) laiku savo namų, esančių Vulerio mieste, svetainėje.

 

Antrasis vaikas – dukrelė Hannah Rose – gimė 23 val. 39 min. vietos (1 val. 39 min. Lietuvos) laiku už 64 km esančio Melrozo miesto ligoninėje.

 

Vulerio miestas priklauso Anglijos, o Melrouzas – jau Škotijos teritorijai. D. Keenan sąrėmiai prasidėjo tuo metu, kai ji su savo gyvenimo draugu, 24 metų Joe Foxu žiūrėjo 2012 metų Europos futbolo čempionato finalo rungtynes.

 

Ji teigė, kad neseniai buvo grįžusi namo iš ligoninės po reguliarios apžiūros. Greitosios pagalbos medikai nurodė gimdyvei gultis ant svetainės grindų, nes tuoj turėjo pasirodyti pirmasis iš dviejų kūdikių. Dešimtą valandą vakaro gimė pirmasis kūdikis.

 

Medikai nusprendė, jog jie turi pakankamai laiko, kad nuvežtų gimdyvę į artimiausią ligoninę Melroze, kur ji galės saugiai pagimdyti antrąjį kūdikį. „Man atrodė, kad tai pati ilgiausia kelionė mano gyvenime. Ši ligoninė yra maždaug už valandos kelio nuo Vulerio, o medikai man vis kartojo „Nestumk!“.

 

J. Foxas ir jo motina vyko antruoju greitosios pagalbos automobiliu, kuriuo į tą pačią ligoninę vežė šiltai įvyniotą Dylaną. Jis tvirtino tą dieną turėjęs nuojautą, kad D. Keenan gali tuoj pagimdyti. „Tai buvo mano paties kaltė. Tą rytą juokavau, kad Donnai negalima gimdyti, kol vyksta finalas“, - sakė jis. 

Delfi.lt