Domantas ruošiasi darželiui. Kas ten manes laukia?

Domantas ruošiasi darželiui. Kas ten manes laukia?

27. Aug 2019, 23:12 Kristina Kristina

Kai mama prisiminė, kad kitą savaitę bus skelbiamas priemimas į darželius.. suprato, kad nėra nei išrinkto darželio ir net neužpildytas prašymas! Tuomet reikėjo skubiai nuspręsti ar Domantas keliauja į darželį šiemet ar dar vienerius metus lieka namuose ir auga kartu su broliuku, o po metu eis abu kartu? Visgi buvo nuspręsta bandyti išleisti vieną... Juk jau beveik 3 su puse, vaikas auga, socialiniai poreikia didėja, vaikui reikia ir daugiau veiklos, ir vaikų. O mama jau nebespėja suvežioti abiejų į burelius, su kiekvienu tiek daug užsiimti. Nors nei veiklos, nei užsiemimų netruko, nusprendėm bandyt!

Pasitarėm, pasiskaitėm  ir nusprendėm, kad norėtųsi privataus darželio, bet žiūrint į ateitį..į norėtą darželį išleisti abu vaikus šiek tiek per brangu... tad išsiruošėm į ekskursiją rajoninių darželių.

Atsibudom, ir apėjom 5 darželius esančius netoli namų, kurie mums priklauso pagal gyvenamąją vietą...o ten radom visko..ir nevisur gero. Viename darželyje trūksta auklėtojų, nėra valdžios, bet labai prižiūras vidus, bei lauko aikštelės. Kitame suformuotas stiprus ir ilgametis auklėtojų kolektyvas, bet darželis apleistas, senai nematęs remonto, lauko inventorius panaikintas, kaip nesaugus vaikas ir aikštelės tiesios tuščios. Su vieno darželio adminstracija tiesiog neradom bendros kalbos, net atėjus susipažinti..tai tęsti toliau nusprendėm nebandyt. Ketvirtasis lyg ir neblogas, vidutiniškai atrodantis, bet tvarkingas, tik toliausiai nuo namų. Ir penktasis..arčiausiai namų. Buvęs rusų kalbos darželis, šiuo metu padalintas į du korpusus, lietuvių ir rusų. Administracija pasitiko ne itin maloniai, bet papasakojo apie ugdymo procesą, aprodė darželį, lauko aikšteles. Naujai įrengtos grupės, vasaros metu buvo remontuojamas darželio vidus. Lauko aikšelės ne naujos, bet tvarkingos ir visko yra po truputį. Labiausiai patiko, kad ugdymo metu grupėje būna dvi auklėtojos, bei šeimininkutė. Įspūdį paliko dvejopą, bet labiau teigiamą. Tad nusprendėm ir rinktis iš dviejų, o jau kaip pasiseks.. Ir gavo esantį arčiausiai namų!

Kol kas nepavyko susipažinti su konkrečiai mūsų grupės auklėtojomis, bei tėveliais. Bet kadangi gyvename netoliese turim pažįstamų lankančių šį darželį. Tėveliu atsiliepimai puikūs! Džiaugiasi auklėtojomis, ugdymo procesu, darželio priežiūra. Tikimės, kad ir mūsų lukesčius pateisins bei nenuvils.

Pati esu nusprendus leisti vaiką į darželį, kaip sakoma, kad labiau mama nei vaikas turi ruoštis šiam etapui, manau, kad jau esu pasiruošus išleisti Domantą į darželį, patikėti trumpalaikę jo priežiūrą darželio kolektyvui.

Domantas beveik kasdien nuo apsilankymo darželio klausia kada jau čia tas ruduo? Žino ir pasidalina su visais, kad nuo rudens eis į darželį, kad ten nebus mamos, kad jį saugos, ves į lauką, visko išmokys teta (auklėtoja). Panašu, kad nori. Praeidamas pro šalį visuomet pasako, pasitikslina ar čia jo darželis, ką šiuo metu veikia vaikai, kada juos paims..ar aš irgi jį paimsiu? Kodėl darželis nedirba? (savaitgaliais arba vakarais) Kur tuo metu vaikai ir auklėtojos? Džiaugiasi, kad darželyje visko išmoks, sako, jog išmoks sportuoti, piešti, dainuoti, mesti kamuolį, eis su vaikais į lauką.

Berniukas yra supažindintas su darželio dienotvarke – sekama pasaka prieš miegą, apie berniuką kuris lankė darželį, kaip ten leido laiką, ką veikė, ko išmoko, kaip praėjo diena. (sukuriama kaskart nauja istorija). Žino, kad darželyje bus vienas, o tuo metu mama bus broliuku, pasidarys visas dienos užduotis ir iškart skubės jo paimti iš darželio po vakarienės. Kadangi namuose taip pat laikomės labai panašios dienotvarkės ir režimo, šioje vietoje nereikėjo atskiro pasiruošimo.

Kol kas atrodo, kad esame visi pasiruošę ir laukiame naujo etapo. Tikimės lengvos adaptacijos.