Darželyje vaikas ėmė šlapintis į kelnytes

Darželyje vaikas ėmė šlapintis į kelnytes

18. Sep 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Būna, kad tėvai susiduria su subtilia problema: vaikas ima šlapintis į kelnytes tik darželyje. Namie sėdasi ant puoduko ir žino, kam jis skirtas, o štai darželyje sisioja į kelnytes. Kodėl?

Tėvai sutrikę dėl tokios situacijos, auklėtojos taip pat nesupranta, kodėl vaikas taip elgiasi. Draugai gali imti juoktis ar nebedraugauti. O po to gali būti liūdnos pasekmės – vaikas taps uždaras, agresyvus, pamėgs būti vienas.

Jeigu mažylis vis pasišlapina į kelnytes laikas nuo laiko, pvz. peršalęs, jis gali imti tai daryti reguliariai.

Šlapinimosi darželyje priežastys

Nelaukite, kad problema išnyks savaime. Daugelis tėvų mano, kad taip ir įvyks, reikia tik palaukti. Tačiau šiuo atveju tai nėra geras sprendimas. Kol nevėlu, reikia stengtis išspręsti šią problemą patiems, be gydytojo pagalbos.

Pakalbėkite su vaikučiu, stenkitės suprasti priežastis, kas jį verčia taip elgtis. Jei jis tyli ir nepasakoja, nueikite vieną dieną į darželį ir stebėkite auklėtojų, paties vaiko elgesį. Gal auklėtojos labai garsiasi kalba ar barasi, o namie vaikas pripatęs prie ramios aplinkos. Jei ši priežastis pasitvirtina, perveskite mažylį į kitą grupę.

Žinoma, vaikas gali šlapintis į kelnes, jei jam stresas ir paprasčiausiai nepatinka darželyje. Taip būna adaptacijos metu. Namie skirkite jam daugiau dėmesio ir laiko, leiskite į darželį neštis mylimiausius žaisliukus, kad lengviau psichologiškai priprastų prie naujos aplinkos.

Kita priežastis gali būti – grupėje esantis agresyvus vaikas. O gal tai susiję su tualetu vaikų darželyje, gal jam kas nors nepatinka tualete. Pakalbėkite apie viską su auklėtoja.

Kartais teisybę galite sužinoti iš kitų vaikų grupėje. Jei vaikai ko nors nesako ar slepia, pakalbėkite su tėvais. Kartais tokiu būdu atsiveria neįtikėtini faktai.

Jeigu nerandate išorėje jokių priežasčių, priežasties reikėtų ieškoti tada pačiame vaike, o čia geriausias pagalbininkas – specialistas (pvz. psichologas).

20130804201647-99202.jpg

Palaikymo ir patarimų ieškok www.vaikuenureze.lt!

18. Sep 2013, 09:46

Mano sūnus nelabai senai išmoko savarankiškai neprašytas atsisėsti ant puoduko.taigi kada tik nori tai ir sėda.lauke iškenčia, namie tiek diena tiek naki irgi viskas puiku bet štai darželyje ne kas diena bet kartais pasitaiko kad auklėtoja paduoda šlapias kelnytes. Nesupratau kodel.mes gyvenam užsieni kur darželiai rakinami, griežta tvarka, pavėluosi paimti, užrakina duris ir tenka ateiti dar už dvejų valandų.klasės irgi negali apžiūrėti kada nori, o tik per susirinkima, nes ryte prie durų auklėtojai perduodi vaika ir išeini.taigi kai buvo susirinkimas nusprendžiau pažiūrėti kur vaikai atlieka reikaliukus.ir pamačiau vyriškus pisuarus tik žemai įrengtus, žemus tualetus ir jokiu puoduku.tai nusprendžiau kad tame ir problema nes namuose vaikas daro i puoduka, tualeto nelabai pripažįsta o pisuaro neturime