Darželyje jau 4-a diena: reikia jūsų patarimo

Darželyje jau 4-a diena: reikia jūsų patarimo

06. Sep 2017, 10:00 skoda skoda

Na va, jau 4-ios dienos, kaip mano pupa keliauja į darželį. Man, kaip ir dukrytei, visa tai nauja, todėl trykštu emocijomis ir noriu jomis pasidalinti :) Tad pirmiausia apie jas, o gale įrašo rasite klausimą, jei nesunku, laukiu patarimų :) Ačiū!

Trumpai, kas vyksta "Boružėlių" grupėje:

Vaikų skaičius: 6 vaikai: 3 panelytės ir 3 berniukai (rytoj jau bus 7). Pastebėjimas - mergytės tvirtesnės, o berniukai jautresni (kalbu apie ašarų kiekį). :)

Kokia kalba kalbama grupėje? Vakar atėjus pasiimti dukrytės nugirdau, kaip kalbama mūsų rusakalbėje grupėje. Ogi dviem kalbom - lietuvių ir rusų :) Taip yra todėl, kad lietuvių grupėje kol kas yra daugiau - 4. Tad auklėtojos kalba dviem kalbom. Tiesa, Sofija išmoko du naujus žodžius: "da" ir "vsio" :)

Auklėtojos: Daugiausiai bendrauju su viena auklėtoja, kuri būna iš ryto. Ji man kelia pasitikėjimo ir man patinka. Nuramino dėl puoduko reikalų: "Čia nėra jokios problemos, išmokysim labai greitai". Guodžiausi, kad Sofija labai nevalgi ir pati valgyti nenori: "Mano dukra irgi iki 3 metų nevalgė. Vėliau pradėjo. Neisjaudinkt." Dabar visada, kai ateinu pasiimti, auklėtojos pasakoja, kaip Sofijai sekėsi valgyti. Džiugu, kad kiekvieną dieną ji kažką valgo, pavyzdžiui, vakar suvalgė beveik visus barščius :)

Sofijos nuotaikos: Peržiangus darželio slenkstį ji ima zirsti. Vakar ir pirmadienį zirzimas peraugo iki verkimo, tad auklėtojai reikėdavo ją paimti ir neštis į grupę tokią. Nors auklėtoja sako, kad man išėjus ji daugiau nebeverkia ir šiaip visą laiką būna rami. Tikiu jos žodžiais, nes kai ateinu jos pasiimti, Sofija laksto po grupę, susirenka visus savo žaisliukus (vakar darželio ėjo apžiūrėti dinozauras ir zuikis :) ) ir atrodo laiminga. Šioks toks rytinis pokytis įvyko šiandien - Sofija neverkė, tik kiek zirzė, liūdėjo, bet į grupę įėjo savo kojytėmis ir neverkė. Auklėtoja labai ją gyrė :) 

Tik va, turi tokį jauduliuką - po vakarykščio pasivaikščiojimo su tėčiu, Sofija ryte atsibudo kiek užkimusi. Slogos nėra, kosulio kol kas irgi nėra. Manau, kad čia peršalimas, nes tėtis pamiršo parišti jai kakliuką ir grįžus sakė, kad kojytės buvo kiek pašalusios (ak, tie vyrai!). Mamytės, gal turit kokių patarimų, kaip gydyti užkimimą ir užkirsti kelią didesniems negalavimams? :) Būsiu labai dėkinga!!!!

 

skoda skoda 12. Sep 2017, 22:06 floryte

Kaip įdomu, reiks būtinai pasidomėt 😀 Ačiū!

floryte floryte 06. Sep 2017, 22:02

Imunitetui stiprinti ir gerklę apsaugoti, pagydyti, jei vaikas labai neįsisirgo naudojame rupūžės žirniukus (homeopatiniai). Duodama tiek žirniukų, kiek vaikui metų. Manau, kad juos gamina vaistinėse (aišku, tose, kur gaminami vaistai).

skoda skoda 06. Sep 2017, 12:33 juddita

Dėkoju 😀 Reiks pasidomėti. Matomai reik užsipirkti visokių arbatų ir homeopatinių vaistų, nežinia kokia zaraza kada prikibs.

skoda skoda 06. Sep 2017, 12:31 Renata_SG

Gera mintis!!! Vaikystėj ir aš kaitindavau kojas, kaip galėjau tai pamiršti? 😀

juddita juddita 06. Sep 2017, 11:31

Yra homeopatiniu tableciu homewox (senai benaudojom,uzmirsau tikslu vaisto pavadinima),isla su islandine kerpe . Sitprybės jums,mes gyvenam tuo paciu

RenataŪselienė RenataŪselienė 06. Sep 2017, 11:27

Siūlyčiau nakčiai pakaitinti kojytes su druska arba kokiu eukaliptu 😀