Ar teiktumėte ieškinį savivaldybei, jei vaikas nepatektų į darželį?

Ar teiktumėte ieškinį savivaldybei, jei vaikas nepatektų į darželį?

05. Aug 2013, 17:51 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vilniaus lopšeliuose-darželiuose formuojant grupes už lemtingojo brūkšnio likusios šeimos neteko kantrybės. Nacionalinio aktyvių mamų sambūrio (NAMS) duomenimis, pora jų nusprendė imtis teisinių priemonių dėl to, kad savivaldybė neteikia jai priskirtos paslaugos, rašo delfi.lt

Šiuo metu ruošiami ieškiniai teismui, kuriuose prašoma iš savivaldybės priteisti šeimų patirtas išlaidas mokant už privačius darželius.

„Turime jau pavienius atvejus, kai ketinama duoti savivaldybę į teismą ir prašyti priteisti kompensaciją už papildomas išlaidas dėl paslaugų nesuteikimo. Tie tėvai, kurie ilgą laiką stovėjo eilėje ir negavo vietos darželyje, prašys kompensacijos iš savivaldybės dėl to, kad teko pirkti paslaugas privačiuose darželiuose. Mūsų žiniomis, jau ruošiami dokumentai“, – DELFI sakė NAMS atstovė spaudai Rasa Paulavičienė.

Jos žiniomis, teisinių priemonių imasi dvi šeimos iš sostinės.

Anot R.Paulavičienės, tėvai siūlė savivaldybei išeitį, tačiau ši nesutiko dėl esą trūkstamų lėšų.

„Kol savivaldybė nesuvoks, kad jos pareiga teikti tą paslaugą ir tai ne tėvų užgaida, nes tėvai kitaip negali eiti į darbą ir mokėti savivaldybei mokesčių, tol turėsime tą bėdą. Mes šią problemą siūlėme spręsti savivaldybei dotuojant pusę kainos privačiame darželyje, jei 10 km spinduliu valstybiniame darželyje nėra vietos“, - kalbėjo pašnekovė.

Jos teigimu, Latvijoje toks modelis visiškai pasiteisino.

Ką jūs darytumėte, jei jūsų vaikas kelerius metus nepatektų į darželį? Ar rinktumėtės privatų, o gal ieškotumėte kitų išeičių?

 

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 05. Aug 2013, 18:07

Aš prisidėčiau!!! Šaunuolės šeimos. Moki visą gyvenimą mokesčius, paskui turi rinktis privačius darželius ne dėl to, jog nori jų, bet dėl to, jog nėra kitų galimybių.