Ar tau nuobodu?

Ar tau nuobodu?

04. Mar 2021, 20:38 RenataŪselienė RenataŪselienė

NUOBODU

Nuo šio žodžio man jau alergija. Jo alternatyva  – „Man nėra ką veikti“. Kai išgirstu šią frazę, atrodo, kad mane jau purto. Kaip galima neturėti ką veikti, kai namuose kalnai žaislų. Bet atrodo, kad tas ilgas buvimas namuose jau tiek visiems atsibodęs, kad jau ir visi daiktai, žaislai, knygos čiupinėti, tyrinėti, liesti, žaisti ir atsibodę tiek, kad „nėra ką veikti“.

Yra dvi kategorijos daiktų, kuriomis norėdami nudžiuginti vaikus niekada neprašausime –knygos ir LEGO®.

Aišku, knygos, skirtos mažiausiajam, turi būti skaitomos drauge. Ir dažniausiai tai vyksta prieš miegą. Na, o LEGO® – tai žaidimų klasika. Atsimenu, ir pati su jais augau, tik pasirinkimas nebuvo toks gausus kaip dabar. Kiekvienai amžiaus kategorijai, kiekvienam skoniui ir kiekvieno pomėgiams.

Pati pirmoji ir tinkamiausia serija mažiausiems šeimos nariams – LEGO® DUPLO®.  Skatina kurti, mąstyti, pažinti spalvas, formas, figūras.

Kai Simukas pirmą kartą gavo savo LEGO® DUPLO® prieš gerus septynerius metus, su juo mes mokėmės spalvų, formų, skaičiuoti. Dėliojome bokštus, skaičiuodami kaladėles. Rūšiavome jas pagal spalvas, pagal dydžius. Tokiu būdu, dar nekalbėdamas, jis jau skirdavo, kuri yra kuri.

Viską tą patį dabar atliekame su mažiausiu mūsų vaikinu Ignotu. Ir kai pagalvoju, kad specialiai niekas jo nemokė, kad čia yra trys ar du – iš kur jis žino?,– prisimenu, kad visą tą informaciją jis susirinko būtent per tokius nekaltus žaidimus.

Su LEGO® DUPLO® galima lavinti fantaziją. Ir nebūtina kurti tik tai, kas pavaizduota ant dėžutės, juk galima ir tai, ko norisi pačiam. Mūsų mėgstamiausi – bokštai, tuneliai, garažai. Viskas, kaip ir priklauso augančiam berniukui. Na, o meilę gyvūnams jis pajuto vasarą, kai lankėsi zoologijos sode Kaune.  

Šis rinkinys tik dar kartą priminė, kaip atrodo vienas ar kitas gyvūnas, kokių jie spalvų ir kaip šauniai jie gali draugauti važiuodami traukinuku. Gabrielė, pamačiusi kaip smagiai brolis vėžina savo gyvūnėlius traukinuku, neatsispyrė pagundai pažaisti kartu. Nors ji jau toli gražu nepapuola į amžiaus ribas, rekomenduojamas šiam rinkiniui.

Nenustebinsiu pasakydama, kad artėjančio gimtadienio proga Ignoto dovanų sąrašas kiek pasikoregavo. Prie gausaus norų sąrašo prisidėjo dar ir LEGO® rinkiniai.

RenataŪselienė RenataŪselienė 05. Mar 2021, 20:04

Labai ? rekomenduojam visom keturiom ❤

Simonadub Simonadub 04. Mar 2021, 23:04

Koks fainas .