Ar spausdintas knygas pakeis elektroninės?

Ar spausdintas knygas pakeis elektroninės?

14. Oct 2011, 00:00

 

Didžiausioje pasaulyje knygų mugėje, kuri šią savaitę atsidarė Frankfurte (Vokietijoje), leidėjai tikina, kad tradicinės popierinės knygos išliks ir ateityje, nors jų skaitmeninės varžovės tampa vis populiaresnės.

 

Nors Frankfurto knygų mugėje pastaraisiais metais buvo nuolat kabama apie elektronines knygas ir modernius skaitymo prietaisus, knygų industrijos milžinai teigia, kad tiek elektroninių, tiek spausdintų knygų ateitis yra saugi, rašoma alfa.lt

 

„Artimiausiais metais jos žengs kartu ir nepraris viena kitos“, - sakė Vokietijos knygų pardavėjų ir leidėjų asociacijos prezidentas Gottfriedas Honnefelderis.

 

Naujausi iššūkiai knygų pasaulyje taps pagrindine šių metų Frankfurto knygų mugės tema – ypač rašytojams, kurie anksčiau bendraudavo vien su leidėjais, o dabar taip pat tenka derėtis dėl teisių į savo kūrinius su televizijos prodiuseriais, kino ir kompiuterinių žaidimų kūrėjais.

 

Įdomią mintį išsakė Islandijos prezidentas Olafuras Ragnaras Grimssonas: „Islandija yra šalis, kurioj dėmesys visada buvo sutelktas į istorijų pasakojimą. Mes manome, kad niekas iš tiesų neįvyksta tol, kol tai nėra užrašoma popieriuje“.

 

O kokios knygos jums mielesnės – tradicinės popierinės ar internetinės?

14. Oct 2011, 11:06

oj ne ne,jokiu elektroniniu,man jos net visai nesiskaito.... tik popierines😀

Krisliukas Krisliukas 14. Oct 2011, 11:02

man mieliau popierinės..negaliu skaityti internete knygų 😉 nemanau, kad internetinės knygos pakeis įprastas knygas

blogietee blogietee 14. Oct 2011, 08:57

Žinoma kad popierinės 😀 kaip sako, ją nusineši net į wc 😃 o jei ir skaitau elektroninės knygos variantą, tai būtinai jį atsispausdinu susisegu lapus ir vistiek knyga 😀