ANTANAS – būsimas darželinukas. Susipažinkime.

ANTANAS – būsimas darželinukas. Susipažinkime.

17. Aug 2016, 23:31 Liucyte Liucyte

Sveiki visi,

Mes su dvimetuku Antanu esame vieni iš projekto "Pradedu lankyti darželį/mokyklą" dalyvių, tad skubame prisistatyti :) Nors, spėju, kai kas iš jūsų mus prisimena: MK namučiuose nesame visiški naujokai :) Tik, pradėjusi dirbti, retokai ką beparašau: darbas veja darbą, diena keičia dieną, taip ir likau pasyvi MK skaitytoja... Bet projekto "Pradedu lankyti darželį/mokyklą" padedama atsigriebsiu ir nuo šiol rašysiu kas savaitę :)

Mūsų šeima gyvena Ukmergėje, lankysime lopšelį-darželį, esantį visai netoli namų. Antanui liepos mėnesį suėjo dveji. Jis – gana aktyvus berniukas, kuriam patinka žaisti vaikų būryje ir valandų valandas leisti laiką lauke... Taip taip, vos tik ryte atsikelia, Antanas ima baksėti pirštu lauko durų link :) Kadangi vis dar išgyvename itin intensyvų pasaulio pažinimo periodą, lauke Antaną domina viskas: akmenukai, žolytės, gėlytės, gyvūnėliai, netrūksta drąsos nei su vaikais, nei su suaugusiais susidraugauti. Šią vasarą Antanas atrado aistrą futbolui, taigi teko įsigyti futbolo kamuolį, mat iki tol spardydavo viską, kas papuola... :)

20160817232408-61728.jpg

Atėjo toks metas, kai Antanui labai norisi būti savarankiškam bei stengtis viską daryti pačiam: bando pats apsirengti, nors vis dar supainioja ir ne ant tos kojos batus apsiauna, jau senokai pats gražiai geria iš puodelio. Tiesa, neretai prasimuša noras būti dėmesio centre, užsispyrimas, ne tik savo, bet ir svetimų žaislų savinimasis, tad, tikimės, kad darželyje išmoks būti didesnės grupės dalimi ir elgsis draugiškai. Be to, namuose mokomės laikytis tvarkos: paprašytas Antanas išmeta šiukšlę, kartu surenkame žaislus, sudeda (na, tiksliau – sumeta... :) ) drabužius į stalčių ir pan.

20160817232504-36452.jpg

Dalykai, kurie pasiruošimo darželiui etapu kelia nerimą:

* puoduko reikalai: laikausi nuomonės, kad noras sėsti ant puoduko vaikui turi ateiti pačiam, tik tiek, kad tas noras Antanui niekaip neateina... Negaliu sakyti, kad mes jam nepadedame: jei matau, kad mažylis ruošiasi „rimtam reikalui“, sodinu ant puoduko, bet ne visada pavyksta sėkmingai pasodinti, – kartais tam mažylis labai stipriai priešinasi... Taigi dieną daugiau mažiau pavyksta „sugaudyti“ progas sodinti ant puoduko, o naktį neapsieiname be sauskelnių.

* rutinos neturėjimas: kol Antanas namuose, griežtų dienos planavimo taisyklių netaikėme, o darželyje tam tikra rutina taps neišvengiama, tad kaip Antanas apsipras ir kaip prisitaikys, nežinia...

* kalba: nepaisant to, kad Antanui be galo patinka vartyti knygeles, ir to, kad stengiuosi kuo aiškiau viską, ką matome, vardyti, Antano kalba dar nėra tokia, kokios norėtųsi ar bent tokia, kokią teko girdėti iš jo bendraamžių lūpų... Žinau, vaikai skirtingi, o gal dar ir laiko reikia, kad liežuvis lengviau lankstytųsi... Na, ką jau ką, o įvairius gestus bei mimikas „išlankstyti“ Antanui sekasi visai neblogai:

20160817232614-81576.jpg

Tikėkimės, darželyje viskas bus tikrai gerai! :)


Liucyte Liucyte 18. Aug 2016, 17:20 floryte

Labai ačiū! 😀

floryte floryte 18. Aug 2016, 14:51

Visi nerimą keliantys dalykai bus "išaugti" ir įveikti. Didelės sėkmės Antanukui darželyje 😉

Liucyte Liucyte 18. Aug 2016, 12:01

Ačiū už palaikymą! 😀

ODISEJAaa ODISEJAaa 18. Aug 2016, 09:33

👍😀🌷

Loreta_K Loreta_K 18. Aug 2016, 09:26

O Antanukas jau koks didelis! Viskam ateis laikas! Sėkmės darželyje 😉

Dovileab Dovileab 18. Aug 2016, 09:25

Smagu susipažinti su Antanu 😀! Šaunus berniukas! O dalykai, keliantys nerimą, tikrai pažįstami. Manau, ateis laikas ir viskas bus, kaip turi būti 😀.