Akvilės blogas: Pirmoji savaitė mokykloje

Akvilės blogas: Pirmoji savaitė mokykloje

13. Sep 2014, 23:15 motinysteveza motinysteveza

Laikas taip lekia, kad nespėji nei mirktelti, o jau vakaras, jau rytas.... Rudenėlis atnešė mums skubėjimą... Prasidėjo mokykla, būreliai.

Deimantei sekėsi puikiai, net ir nebūtų apie ką rašyti. Jos noras neišblėso, keliavo su džiaugsmu. Didžiausias tikriausiai mums iššūkis buvo (yra), tai anksti keltis. Kad ir kaip vasarą stengėmės prisipratinti, mums nepavyko, nes Deimantė tikrų tikriausia pelėda, nors aš pati vyturys. Tačiau visą pirmą savaitę ji kėlėsi lengvai , nors dar apie 15 min. ji būdavo būsenoje „atsikėlusi, bet nepabudusi“ :).

20140913230518-49192.jpg

Pirmąją savaitę vaikai susipažino su vadovėliais, teisėmis, pareigomis. Buvo daug saugaus eismo pamokėlių (žiūrėjo filmukus apie šuniuką Amsį). Nors planavome, kad iš mokyklos Deimantė grįžinės maždaug tik po mėnesio, kai jau apsipras, tačiau ji jau pirmąją savaitę pareiškė norą grįžti pati. Mums kelio iki mokyklos maždaug 10-15 min. Reikia pereiti nereguliuojamą perėją. Ir baisu, ir nebaisu. Kai baigiasi pamokos, mokiniai srautais keliauja tuo keliu. O baisu, na, bijau tų visokių kelių gaidelių, tačiau nesame apsaugoti nuo jų nei vienas.

20140913223403-74335.jpg

Kol kas nusivylimo nepamačiau pas Deimantę, nors vieną rytą suaugėliškai ištarė: „nenoriu į mokyklą, bet reikia“. Bet tai buvo ryte, vos prabudus. „Nurašiau“ miego trūkumui :). Mokytoja mums patinka labai. Sutampa jos ir mano požiūriai. Mane žavi, kad ji tokia griežta, disciplinuota, bet tuo pačiu mylinti vaikus. Vaikai nejaučia baimių (bent jau Deimantė), tarkim vieną dieną ji neįsidėjo pratybų. Klausiu jos: „ką tu darei, buvo nemalonu, mokytoja kažką sakė“? Ji džiugiai: „Ne, leido piešti, niekas nekreipė dėmesio“.

Kita situacija: Deimantė su dviem klasiokėm buvo sugalvojusios per pertrauką išlėkti į kiemą. Klausiu: „Tai barė mokytoja?“ Ji: „Ne, tik paaiškino, kad taip negalima“. :)

Trečia situacija: parsinešė skaitymo skiemenų kortelę, kad išmoktų ją skaityti. Deimantei sakau:" kam tau ji? Pasakyk mokytojai, kad tos kortelės tau nereikalingos, nebent mokysi sesę skaityti". O tai buvo mano mažytė provokacija, kad Deimantė nebijotų "kartais perlipti taisykles", nes per susirinkimą mokytoja užakcentvo, kad visi turės perskaityti ir už kiekvieną gauti po lipduką. Bet juk logiška, kad savarankiškai skaitančiam knygas vaikui tų kortelių tikrai nereikia. Tai Deimantė taip ir padarė: pasakė :). O mokytoja sutikus mane, paklausė: "jūs taip riebiai ir pasakėt Deimantei?", aš tik linktelėjau galvą ir nebedrįsau klausti kas tas riebiai, nes Deimantė tikrai galėjo "pariebinti". :)) Bet tų kortelių jai nereikės skaityti :))).

20140913223518-91165.jpg

TĖVŲ SUSIRINKIMAS

Pirmąją savaitę įvyko antrasis (pirmas buvo vasarą) tėvų susirinkimas, nors truko apie 2 val, bet praktiškai nieko naujo nepapasakojo. :) Kalbėjo apie vadovėlius, kaip jais naudotis, apie rinkliavas, apie tai ką galbūt (ar mes norėtume) suremontuoti, pagerindami vaikų sąlygas. Mūsų klasė puiki, viskas sutvarkyta, tik rūbinė ir tualetai mums buvo aktualūs. Taip pat kalbėjo apie el. dienyną, apie vertinimo sistemą – yra tik trys vertinimo lygiai:

Žemiausias - jį dažniausiai atitinka mokiniai, turintys sveikatos problemų, kuros trukdo pasiekti gerų rezultatų.

Pagrindinis – davė suprasti, kad  beveik visi jį ir turės. :)

Aukščiausias – jį pasiekti itin sunku, mokinys privalo turėti ypatingų gabumų ar talentų.

Taip pat mokytoja papasakojo apie savo tokią įdomią skatinimo sistemą:

Kiekvienas mokinys turi indelį, į kurį kaupia pupeles už gerus darbus. Surenka 10 pupelių, tada gauna lipduką, kuris įklijuojamas į sėkmės sąsiuvinuką.  :) Tie geri darbai, pavyzdžiui, buvo aktyvus pamokoje, savarankiškai aplenkė sąsiuvinius ir pan. :) Kol kas tokie žaidimai su pupelėmis Deimantei patinka :).

20140913224216-35952.jpg

BŪRELIAI

Dar nesame apsisprendę  dėl būrelių, kol kas vežioju tik Milutę. Pati Deimantė labai nori dailės ir keramikos būrelių, tačiau tokių nėra mokykloje, tai vis dar žiūrinėju, kur kitur būtų galima lankyti. Be to, Deimantė labai liūdi, kad nėra paleontologijos būrelio, kurį lankytų su dideliu malonumu ir nereiktų jokių kitų būrelių :).

 

Kol kas tiek :)

 

Akvilė

https://www.facebook.com/AuginuStebukla

15. Sep 2014, 13:55

Iš tikrųjų mums dar laiko yra, bet kai matai, kaip sunku patekti į norimą mokyklą, kaip tėvai stovi ir nuo nakties eilėje užsirašyti, tai pradedi žvalgytis, domėtis anksčiau 😀

15. Sep 2014, 13:48

Mes ten antri metai lankome "Rytukų akademiją" du kartus per savaitę vakarais priešmokyklinukų mokytoja dirba su mažiukais, patinka mano damoms 😀 Tai ten klasė labai jauki ir šalia pirmokų puiki. Ir mokykloje kaip tik baigė remontus, pakeisti langai, šildymo sistema. Tad kažkaip visai neblogai tuo atžvilgiu. Nors mintyse dar Rūtelė ir Panemunės pradinė, nes Mašiote kol kas daugiau neigiamų aspektų randu, bet Ryto irgi kasmet kyla akyse 😀 O ir mergaitei jau būtų sava aplinka, nes lankom šiemet, eisim kitąmet ir tada gal į priešmokyklinę ten. Sunkūs tie pasirinkimai ir apsisprendimai 😀 Nors svarbiausia pirmoji mokytoja, bet ir prie to norisi dar šiek tiek kitų dalykų.

Jono Pauliaus II gimnazija.
Buvau Ryto pradinėje atvirųjų dienoje. Pedagogai man labai patiko, tik aplinka paliko slogutį - langai dar apkamšyti laikraščiais, kad neprapūstų...
Bet kadangi pedagogai svarbiausi, tai kažin ar jums apsimokėtų trenktis į kitą Šilainių galą...kažkokių stebuklų čia nėra, kaip ir visur...

15. Sep 2014, 11:20

Smagi ir lengva atrodo jūsų pradžia pradinėje mokykloje. Sėkmės ir toliau šiai protingai panelei! Sakykite, o kokią mokyklą lankote? Mes irgi iš Šilainių, bet šalia Ryto pradinės mokyklos gyvename, tai vienas iš variantų yra ši mokykla, nors dar turime laiko galvoti, rinktis.

motinysteveza motinysteveza 15. Sep 2014, 10:26 pypse

tikrai, taip, netgi labai!!! 😀

pypse pypse 15. Sep 2014, 09:03

Atsiputusi vaikyste. Nuotraukos tokios, kad net man norisi kristi i pieva.
labai fainai kai samoninga tavo Deimante, ir supranta kad augant mokykla tampa kasdienybe, gera skaityt, kad bent del to nera streso.

Ar pati save isivaizduoji mokytoja?

motinysteveza motinysteveza 14. Sep 2014, 17:21 Deimantė

ačiū 😉

motinysteveza motinysteveza 14. Sep 2014, 07:35 jaldija

tikrai, atrodo dar visai neseniai skaičiau apie jus 😃

jaldija jaldija 14. Sep 2014, 00:12

Šauni pirmokė 👍 Kaip įdomu skaityti jūsų patirtį, atrodo dar vakar ir mes gyvenom tokiom nuotaikom, o esam jau antrokai 😀