Adaptacija darželyje

Adaptacija darželyje

15. Sep 2019, 21:52 wildflower wildflower

Pirmosios dvi savaitės praėjo. Ir praėjo gana sklandžiai. Sumažinti stresui porą dienų likau su dukryte kelioms valandoms darželyje. Po vėliau kas dien laiką trumpinau, ir penktadienį jau atsisveikinome prie durų.
Tomis dienomis, žaidžiant, kalbinau ir kitus vaikus, kviečiau visus kartu pažaisti, kad Gabija matytų pavyzdį, juk tarp tiek vaikų nėra buvusi dar. Kai artėdavo laikas man palikti grupę, likus 10-5 minutėm iki išėjimo ramiai pasakydavo, kad netrukus man reikės eiti, mes atsisveikinsim ir tu liksi žaisti su vaikais. Ačiū auklėtojoms, pavykdavo gana sklandžiai išeiti, su trupučiu ašarų. Buvau nutarusi, kad nedarysiu "pabėgimo kol žaidžia", geriau paaiškinti ir atsisveikinti. Taip kiekvieną dieną vis geriau suprasdavo, ir vis mažiau verkdavo.
Nuo ryt Gabija jau liks miegoti. Labai dažnai savaitgalį to nekartojau, kad nesukelti įtampos. Tik šiandien pasakiau, kad rytoj jau liks miegoti su vaikais, o pasiimsiu vakare, nebe po pietų. Ir ji sutiko! Tad laikom kumščius, kad ir ryt viskas praeitų sklandžiai.
Manau mūsų (mūsų abiejų) pradžia su darželiu pakankamai gera todėl, kad aš tvirtai apsisprendus, ir kalbuosi su Gabija ta tema, bet ne per daug.