9 smagūs žaidimai, kaip vaikus išmokyti spalvų

9 smagūs žaidimai, kaip vaikus išmokyti spalvų

21. Apr 2014, 14:40 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Maži smalsučiai mokosi per žaidimus, todėl jei susiruošėte vaiką mokyti pažinti spalvas, darykite tai žaismingai.

 9 smagūs žaidimai

Dienos spalva

Paskelbkite šiandien dieną tam tikros spalvos diena. Tarkim, raudona, arba žalia. Pasistenkite rengtis tos spalvos rūbeliais arba bent turinčiais tokių spalvų akcentais.

Kai valgysite pusryčius, pasistenkite, kad jie irgi atitiktų dienos spalvą – papuoškite juos tam tikros spalvos akcentais (raudonom uogom, žaliais lapeliais ir pan.)

Eime ieškoti spalvos

Ruošiatės pasivaikščioti? Iš anksto susitarkite su vaiku, kokios spalvos vaikščiodami ieškosite. Pavyzdžiui, tebūnie tai geltona. Tuomet išėję į lauką ieškokite tokios spalvos daiktų – gal tai bus gėlė, gal kaimyno automobilis ar namo stogo spalva? 

Kitą dieną ieškokite kitos spalvos daiktų.

Žaislų festivalis

Pabandykite suskaičiuoti ir surikiuoti namuose visus vienos spalvos žaislus. Pavyzdžiui, ruda spalva. Nagi, kokius rudos spalvos žaislus turi vaikas? Gal tai meškiukas, kamuolys, kaladėlės arba šautuvas? Jeigu žaislai yra skirtingų atspalvių, įvardinkite: „Tai šviesiai rudas meškinas“, „Čia - tamsiai ruda mašinytė“.

Kas yra mėlynas?

Pažaiskite žaidimą: „Kas yra mėlynas (arba raudonas, baltas)? Ir vardinkite daiktus ir vaikui pažįstamus objektus, kurie būtų būtent tokios spalvos.

„Gudrieji“ flomasteriai

Mokytis spalvų padeda ir spalvoti flomasteriai. Juk jų viršūnės yra tokios pat spalvos, kaip ir galiukai. Sumaišykite skirtingų spalvų dangtelius ir paprašykite, kad vaikas uždėtų flomasteriams „kepurėles“ teisingai.

Rūšiuojame pagal spalvas

Tam puikiai tinka ką tik išskalbti skalbiniai, sagos (jei jų turite visą dėželę), Lego kaladėlės ir panašiai.

Vaivorykštė

Jūsiškis žino, kas yra vaivorykštės? Puiku. Pasiūlykite ją pasidaryti namuose- prikarpykite įvairiausių spalvų juostelių, ir nupiešę vaivorykštės kontūrus, klijuokite spalvotas juosteles, įvardindami jų spalvas.

Kaip geltona virsta žalia

Tikras stebuklas – geltona spalva gali virsti žalia... Tikriausiai jūsų vaikas norėtų sužinoti šią paslaptį? Taigi, parodykite, kaip maišomos spalvos ir išgaunami nauji atspalviai. 

Spalvoti ledo kubeliai

Prisišaldykite spalvotų ledukų ( į vandenį įlašinkite spalvotų dažų). Išimkite juos iš šaldiklio, leiskite tirpti, ir stebėkite, kaip keičiasi spalva, kai gabalėlis tirpsta.

O kaip Jūs mokote savo vaikutį pažinti spalvas?

ODISEJAaa ODISEJAaa 21. Apr 2014, 21:03

Mes mokomes piesdami,imam spalva ir kartojam kokia tai yra. Vaiksciodamos kalbam kokia yra saule,koks yra debeselis,kokia zolyte ir t.t drabuziu spalvas klausiu kokios noretu rengtis ir rodau. Randam daikta koki ir apibudinam koks jis. Masinas ziurim kokiu spalvu yra. Megsta geles tad ju spalvas vardinam,tupe raudona tarkim,roze balta ir pauostom kaip kvepia dar😀🌷😀