5 žaidimai su metinuku

5 žaidimai su metinuku

16. Feb 2012, 08:00

Šaltuoju metų laiku daug laiko praleidžiame užsidarę namuose. Ką veikti, jei po namus laksto vos metukų, pusantrų bamblys?

 

Keletas idėjų, kurias atkapstėme "Mamyčių klubo" forume:

 

1. Gilių, pupų arba sagų žaidimas 

Paimti skirtingus daikčiukus, pavyzdžiui, giles, dideles sagas, kaštonus ar panašiai ir išskirstyti juos į skirtingų spalvų dėžutes. Pavyzdžiui, pupas – į mėlyną indelį, kaštonus – į baltąjį. Tada sumaišyti ir duoti vaikui sudėlioti „teisingai“. Jei matote, kad užduotis per sunku mažyliui, padėkite, dviese bus smagiau!

 

2. Kieno kojinės? 

Sudėkite į dėžutę skirtingas kojines – vieną porą tėčio, kitą porą- vaikučio ir trečią savo. Paprašykite mažylio atnešti kojines tėčiui, po to – mamai.

 

3. Albumo kerai 

Turite albumą su savo nuotraukomis, mažo vaikučio, močiutės, senelio? Pavartykite su vaikučiu, ieškodami pažįstamų veidų. Bus smagu!

 

4. Diskoteka 

Jeigu turite vaikiškų diskų (jei ne, nesunku rasti internete, kad ir youtube kanale), surenkite namie diskoteką. Pasipuoškite jai specialiai (sijonėliai, kaspinai) ir šokiai –pokiai prasideda. Jei turite žaislinį mikrofoną, surenkite karaokė.

 

5. Namas lėlėms 

Prekybos centruose arba perkant buitinės technikos, lieka tuščių kartoninių dėžių. Vieną parsinešus namo, ji gali tarnauti ne vienam tikslui: tapti vaiko karučiu (įsodiname ir keliaujame po namus) arba lėlių namu. Tereikia apklijuoti dėžę gražiu spalvotu dovanų popieriumi, iškirpti langus, ir namelis pliušiniams meškinukams ar lėlytėms pagamintas.

 

Kokius žaidimus su metukų vaikučiais žaidžiate Jūs?