5 smagūs žaidimai ūgtelėjusiam pipirui

5 smagūs žaidimai ūgtelėjusiam pipirui

10. Jul 2014, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jūsų mažyliui penkeri ir daugiau? Pažaiskite su juo lavinančius žaidimus. 

  • Pasislėpę daiktai

Ant stalo padedame 5 žaislus, pvz., bokštelį, lėlę, mašiną, sukutį, sviedinį ir t.t. Vaikas suskaičiuoja žaislus, po to jam liepiate užsimerkti ir nuimate 2 žaislus. Atsimerkęs vaikas turi pasakyti, daugiau ar mažiau dabar yra žaislų ir ko nebėra.

  • Koks čia skaičius?

Prieš vaiką iš eilės išdėliojamos kortelės su skaičiau nuo 1 iki 10. Pasakote vaikui skaitmenį, ir jis turi surasti ir parodyti, kur tokia kortelė yra ant jo stalo. Po to galima pasikeisti vaidmenimis: vaikas sakys skaičius, o jūs rodysite kortelę. Jūs galite “apsirikti”, kad vaikas pastebėtų “klaidą”.

  • Būgnas „kalba“

Keletą kartų suduodate į būgną, o jūsų ikimokyklinukas mintimis skaičiuoja smūgius ir parodo tokį skaitmenį, kiek kartų buvo mušta. Vaikas, parodęs kortelę su skaitmeniu, turi garsiai įvardinti, koks tai skaičius.

  • Koks skaičius praleistas?

Sudėkite iš eilės skaitmenis nuo 0 iki 10, po to liepkite vaikui užsimerkti ir vieną skaičių nuimkite, o gretimus sustumkite taip, kad nebūtų tarpo. Atsimerkęs vaikas turi pasakyti, kurio skaitmens trūksta ir kurioje vietoje jis buvo.

  • Ištaisyk klaidą

Dviem eilėmis viena po kitos sudedamos dvi daiktų grupės. Pvz., 7 šaukštai ir 8 šakutės. Greta padėkite korteles su skaičiais, bet neteisingai: prie šaukštų - kortelę su skaitmeniu 8, o prie šakučių – su 7 . Vaikas turi ištaisyti klaidą. 

Smagių žaidimų! 

10. Jul 2014, 12:11

Saunus zaidimai 😀 Tik, manau jau nemazai penkiameciu skaiciuoja simtus ar net tukstancius 😀 Kiti jau ir skaito. Deja, mes tarp tu kur dziaugiasi vaikyste ir mokosi po truputi tai maniskiui prisiminimui skaiciuku, atminciai ir pastabumui lavinti labai tiks sie zaidimukai, Aciu 😉 !